- -
UPV
 

@cienciaUPV, en Instagram

@cienciaUPV, en Instagram

La UPV llança un nou canal específic per a mostrar l'activitat científica desenvolupada en la institució

[ 24/05/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha creat @cienciaUPV, el nou canal a través del qual té com a objectiu divulgar l'activitat científica desenvolupada en la institució per part de la comunitat docent i investigadora, compartint els beneficis d'aquest intens treball per a la societat i mostrant, al mateix temps, com és el treball que dia a dia duen a terme les persones que desenvolupen la seua labor a la UPV.

Cada setmana, un investigador o investigadora de la UPV gestionarà el perfil de manera autònoma

Com a principal novetat d'aquest compte, durant els seus primers mesos de vida, el perfil estarà gestionat per diferents investigadors. D'aquesta manera, cada setmana, una persona diferent -sempre lligada a l'activitat científica a la UPV- prendrà les regnes del perfil i podrà publicar aquelles imatges i textos que vulga. Sempre amb llibertat editorial per a la persona autora i propietària del compte durant aquests dies, que tractarà de conferir aquest enfocament personal i únic al perfil.


D'aquesta manera, el personal docent i investigador (PDI) de la UPV mostrarà com és el seu dia a dia, els seus temes i línies de recerca, els resultats obtinguts... sempre amb una perspectiva que permeta a la ciutadania acostar-se i aproximar-se per a conèixer la importància i necessitat per a la societat de la recerca en la universitat pública. Per descomptat, i com no podria ser d'una altra manera en un mitjà social, també tindran cabuda les reflexions, les experiències i qualsevol publicació de tall més personal.


Segueix-nos!


Després d'aquests primers mesos, el compte continuarà com el canal específic de la UPV per a la difusió de notícies i continguts relacionats amb la ciència i la recerca, per la qual cosa convidem a tota la comunitat universitària a seguir el perfil, interaccionar en el compte i, sobretot, enviar continguts interessants perquè puguen ser difosos i compartits amb el major nombre possible de persones.


Per què Instagram?


El creixement exponencial de la plataforma Instagram a tot el món, amb més de 800 milions de persones usuàries actives cada mes actualment, invita a diversificar la presència de la nostra institució en aquest mitjà social per a intentar connectar amb grups d'interès més específics o poder incrementar el nombre de continguts compartits.


Miguel Rebollo i Margarita Cabrera, pioners


Aquesta setmana inicial, Miguel Rebollo és el primer convidat a participar com a propietari del compte @cienciaUPV. Miguel és professor i investigador a la UPV i pertany al Departament de Sistemes Informàtics i Computació (DSIC). Així mateix, és doctor en intel·ligència artificial i li interessen tant els sistemes complexos i les metodologies actives com, en general, la tecnologia per a millorar l'aprenentatge. Imparteix docència en graus i màsters de la Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses (FADE-UPV) i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica (ETSINF-UPV).


La segona protagonista d'aquesta nova iniciativa és Margarita Cabrera, especialista en mitjans socials. Marga és directora del Màster Universitari en Continguts i Aspectes Legals en la Societat de la Informació (CALSI-UPV), professora del Grau en Comunicació Audiovisual de la UPV i codirectora del Congrés de Xarxes Socials Comunica2, que té lloc amb caràcter anual al campus de Gandia de la UPV.


FECYT i altres activitats


@cienciaUPV és una activitat finançada per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. S'emmarca dins del programa d'activitats del projecte ConsCiencia't: UCC+i Universitat Politènica de València, que durà a terme l'Àrea de Comunicació de la UPV, a través de la seua Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i), fins al març del 2019.


El projecte inclou un gran nombre d'activitats de comunicació i divulgació científica, com el taller Cuinant amb ciència el futur, que tindrà lloc aquest divendres 25 de maig; el programa El Laboratorio del 'running', que s'emet totes les setmanes en UPVRàdio; la sèrie Mujeres científicas, que arrancarà el pròxim mes de juny, o els tallers Amb ciència química, que es duran a terme durant el pròxim curs acadèmic.


Notícies destacades


'Antolín Vivar', un disseny vencedor 'Antolín Vivar', un disseny vencedor
L'alumne Álvaro Sanz guanya totes les categories del **Design **Challenge del Grup Antolín, dotat amb 10.000 euros
Eleccions a rector/a 2021 Eleccions a rector/a 2021
El Consell de Govern de la UPV ha aprovat el calendari electoral
Nous graus i dobles graus Nous graus i dobles graus
S'oferiran 5.035 places en preinscripció, la qual cosa suposa un augment de 385 places respecte al curs anterior (un 8,3% més)
A prueba de ataques de ordenadores cuánticos A prueba de ataques de ordenadores cuánticos
La UPV ayuda a desarrollar protocolos criptográficos que garanticen la máxima seguridad en las comunicaciones
Jose Bonafont, Premi Talent Jove Jose Bonafont, Premi Talent Jove
Màster en Biotecnologia Mèdica, investiga el tractament de malalties genètiques a través de l'edició genòmica
De Venècia a Atenes De Venècia a Atenes
UniRaid UPV Team, que cerca patrocinadors i col·laboradors, repartirà roba, joguets, instruments i material escolar durant la pròxima edició del ral·li

EMAS upv