- -
UPV
 

#HEREMapHacks

Go Bike, Easy Erasmus i MOBILITAT-E, projectes premiats en la trobada de desenvolupament d'aplicacions innovadores sobre localització

[ 16/05/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) va acollir el cap de setmana passat la primera edició de #HEREMapHacks, una trobada en la qual els participants tenien com a objectiu el desenvolupament, en tan sols tres dies, de solucions i aplicacions innovadores que reafirmaren la rellevància de la localització.


L'esdeveniment, destinat a desenvolupadors, emprenedors, estudiants, formadors i qualsevol persona en general interessada en la creació de solucions basades en la localització, va comptar amb la participació de desenes de participants, que van idear els seus projectes cercant tenir aplicació real en dos vessants: Smart mobility, és a dir, posant el focus a millorar la mobilitat a València, i Smart campus, centrant-se a millorar l'accessibilitat als campus universitaris.


Els guanyadors


El projecte guanyador per a la categoria de Smart mobility va ser finalment Go Bike, una app dissenyada per Marta Sapena, Elena Sánchez, Ángel Lorente, Adrián Pérez i Fabiano González per a facilitar als ciclistes les rutes per carrils bici o camins segurs per a aquest mitjà de transport. El desenvolupament cerca oferir a més als turistes la possibilitat de dissenyar recorreguts basats en punts d'interès o en temàtiques concretes tenint en compte el binomi temps-distancia.


Easy Erasmus, premi en la categoria Smart campus, és una web ideada per a proporcionar als estudiants arribats d'altres països d'Europa tots els recursos necessaris que els permeten gaudir de la seua estada en la ciutat. Per a açò, compta amb un catàleg que inclou una extensa llista de llocs web adaptats a la destinació triada, amb abundant informació i recursos útils. A més, compta amb un espai per a facilitar trobades reals amb altres estudiants erasmus en la mateixa situació. Els desenvolupadors de l'app han sigut Silvia Aparici, Raquel Arcón, Javi Durá, Jorge Hernández i Jesús Nicolás Sánchez.


Per la seua banda, l'aplicació premiada per votació popular ha sigut MOBILITAT-E, un cercador de mobilitat sostenible que permet als usuaris seleccionar els vehicles ecològics més propers per a desplaçar-se per la ciutat. Els desenvolupadors d'aquesta idea han sigut Álvaro Cerdà Carbonell, José Pablo Pascual Yarritu, Ángel Ignacio Aguilar Cuesta, Mª Ángeles Rodríguez Sánchez i Benjamín Arroquia Quadres.


SmartFood, UPV Park, TrafficLightsGo, Amelie i HiHelp


Així mateix, durant #HEREMapHacks s'han treballat a més altres projectes basats en solucions de localització per a la ciutat, donant forma a altres idees com SmartFood, una aplicació per a facilitar a empreses xicotetes i mijanes la donació d'excedent d'aliments sense trencar la cadena de fred; o UPV Park, que permet als usuaris verificar l'estat dels estacionaments des de qualsevol lloc abans de viatjar a la Universitat.

TrafficLightsGo, eina per a promoure ciutats intel·ligents a través de càlculs de l'estat dels semàfors i rutes entre diversos punts; Amelie, plantejada com una nova generació de xarxes socials en la qual cada usuari pot compartir o corregir qualsevol informació en una ubicació determinada; i HiHelp, una app que cerca cobrir les necessitats de les persones majors o amb discapacitats i mobilitat reduïda; han sigut altres de les protagonistes.


Coorganitzat per l'ETSIGCT


#HEREMapHacks ha sigut possible gràcies a la coorganització de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica (ETSEGCT) de la UPV, que juntament amb HERE Technologies ha cercat, a través d'aquest esdeveniment, fomentar el llançament de noves idees de localització basades en models innovadors, sostenibles, econòmicament viables i aplicables en la ciutat de València.


Notícies destacades


Rànquing d'El Mundo Rànquing d'El Mundo
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Belles Arts, Biotecnologia, Ciència i Tecnologies dels Aliments i Enginyeria Química
Sandroller Sandroller
Dos titulats UPV creen la primera cadira de rodes que permet a persones amb mobilitat reduïda moure's i banyar-se en la platja de manera autònoma
100 anys del seu naixement 100 anys del seu naixement
L'ETSEAMN rendeix un emotiu homenatge a un dels seus principals impulsors, Eduardo Primo Yúfera, origen de nombroses línies actuals de recerca
Projecte AiRT Projecte AiRT
Investigadors europeus liderats per la UPV dissenyen un dron especialment creat per a la indústria creativa
Smart Seismic Concrete Connection Smart Seismic Concrete Connection
La UPV dissenya un nou element constructiu que millora la protecció d'edificis i ponts davant de terratrèmols
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, entre les 100 millors universitats del món en Agricultura i Ciències Forestals, i en el top 150 en quatre disciplines més

EMAS upv