- -
UPV
 

#HEREMapHacks

Go Bike, Easy Erasmus i MOBILITAT-E, projectes premiats en la trobada de desenvolupament d'aplicacions innovadores sobre localització

[ 16/05/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) va acollir el cap de setmana passat la primera edició de #HEREMapHacks, una trobada en la qual els participants tenien com a objectiu el desenvolupament, en tan sols tres dies, de solucions i aplicacions innovadores que reafirmaren la rellevància de la localització.


L'esdeveniment, destinat a desenvolupadors, emprenedors, estudiants, formadors i qualsevol persona en general interessada en la creació de solucions basades en la localització, va comptar amb la participació de desenes de participants, que van idear els seus projectes cercant tenir aplicació real en dos vessants: Smart mobility, és a dir, posant el focus a millorar la mobilitat a València, i Smart campus, centrant-se a millorar l'accessibilitat als campus universitaris.


Els guanyadors


El projecte guanyador per a la categoria de Smart mobility va ser finalment Go Bike, una app dissenyada per Marta Sapena, Elena Sánchez, Ángel Lorente, Adrián Pérez i Fabiano González per a facilitar als ciclistes les rutes per carrils bici o camins segurs per a aquest mitjà de transport. El desenvolupament cerca oferir a més als turistes la possibilitat de dissenyar recorreguts basats en punts d'interès o en temàtiques concretes tenint en compte el binomi temps-distancia.


Easy Erasmus, premi en la categoria Smart campus, és una web ideada per a proporcionar als estudiants arribats d'altres països d'Europa tots els recursos necessaris que els permeten gaudir de la seua estada en la ciutat. Per a açò, compta amb un catàleg que inclou una extensa llista de llocs web adaptats a la destinació triada, amb abundant informació i recursos útils. A més, compta amb un espai per a facilitar trobades reals amb altres estudiants erasmus en la mateixa situació. Els desenvolupadors de l'app han sigut Silvia Aparici, Raquel Arcón, Javi Durá, Jorge Hernández i Jesús Nicolás Sánchez.


Per la seua banda, l'aplicació premiada per votació popular ha sigut MOBILITAT-E, un cercador de mobilitat sostenible que permet als usuaris seleccionar els vehicles ecològics més propers per a desplaçar-se per la ciutat. Els desenvolupadors d'aquesta idea han sigut Álvaro Cerdà Carbonell, José Pablo Pascual Yarritu, Ángel Ignacio Aguilar Cuesta, Mª Ángeles Rodríguez Sánchez i Benjamín Arroquia Quadres.


SmartFood, UPV Park, TrafficLightsGo, Amelie i HiHelp


Així mateix, durant #HEREMapHacks s'han treballat a més altres projectes basats en solucions de localització per a la ciutat, donant forma a altres idees com SmartFood, una aplicació per a facilitar a empreses xicotetes i mijanes la donació d'excedent d'aliments sense trencar la cadena de fred; o UPV Park, que permet als usuaris verificar l'estat dels estacionaments des de qualsevol lloc abans de viatjar a la Universitat.

TrafficLightsGo, eina per a promoure ciutats intel·ligents a través de càlculs de l'estat dels semàfors i rutes entre diversos punts; Amelie, plantejada com una nova generació de xarxes socials en la qual cada usuari pot compartir o corregir qualsevol informació en una ubicació determinada; i HiHelp, una app que cerca cobrir les necessitats de les persones majors o amb discapacitats i mobilitat reduïda; han sigut altres de les protagonistes.


Coorganitzat per l'ETSIGCT


#HEREMapHacks ha sigut possible gràcies a la coorganització de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica (ETSEGCT) de la UPV, que juntament amb HERE Technologies ha cercat, a través d'aquest esdeveniment, fomentar el llançament de noves idees de localització basades en models innovadors, sostenibles, econòmicament viables i aplicables en la ciutat de València.


Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv