- -
UPV
 

#HEREMapHacks

Go Bike, Easy Erasmus i MOBILITAT-E, projectes premiats en la trobada de desenvolupament d'aplicacions innovadores sobre localització

[ 16/05/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) va acollir el cap de setmana passat la primera edició de #HEREMapHacks, una trobada en la qual els participants tenien com a objectiu el desenvolupament, en tan sols tres dies, de solucions i aplicacions innovadores que reafirmaren la rellevància de la localització.


L'esdeveniment, destinat a desenvolupadors, emprenedors, estudiants, formadors i qualsevol persona en general interessada en la creació de solucions basades en la localització, va comptar amb la participació de desenes de participants, que van idear els seus projectes cercant tenir aplicació real en dos vessants: Smart mobility, és a dir, posant el focus a millorar la mobilitat a València, i Smart campus, centrant-se a millorar l'accessibilitat als campus universitaris.


Els guanyadors


El projecte guanyador per a la categoria de Smart mobility va ser finalment Go Bike, una app dissenyada per Marta Sapena, Elena Sánchez, Ángel Lorente, Adrián Pérez i Fabiano González per a facilitar als ciclistes les rutes per carrils bici o camins segurs per a aquest mitjà de transport. El desenvolupament cerca oferir a més als turistes la possibilitat de dissenyar recorreguts basats en punts d'interès o en temàtiques concretes tenint en compte el binomi temps-distancia.


Easy Erasmus, premi en la categoria Smart campus, és una web ideada per a proporcionar als estudiants arribats d'altres països d'Europa tots els recursos necessaris que els permeten gaudir de la seua estada en la ciutat. Per a açò, compta amb un catàleg que inclou una extensa llista de llocs web adaptats a la destinació triada, amb abundant informació i recursos útils. A més, compta amb un espai per a facilitar trobades reals amb altres estudiants erasmus en la mateixa situació. Els desenvolupadors de l'app han sigut Silvia Aparici, Raquel Arcón, Javi Durá, Jorge Hernández i Jesús Nicolás Sánchez.


Per la seua banda, l'aplicació premiada per votació popular ha sigut MOBILITAT-E, un cercador de mobilitat sostenible que permet als usuaris seleccionar els vehicles ecològics més propers per a desplaçar-se per la ciutat. Els desenvolupadors d'aquesta idea han sigut Álvaro Cerdà Carbonell, José Pablo Pascual Yarritu, Ángel Ignacio Aguilar Cuesta, Mª Ángeles Rodríguez Sánchez i Benjamín Arroquia Quadres.


SmartFood, UPV Park, TrafficLightsGo, Amelie i HiHelp


Així mateix, durant #HEREMapHacks s'han treballat a més altres projectes basats en solucions de localització per a la ciutat, donant forma a altres idees com SmartFood, una aplicació per a facilitar a empreses xicotetes i mijanes la donació d'excedent d'aliments sense trencar la cadena de fred; o UPV Park, que permet als usuaris verificar l'estat dels estacionaments des de qualsevol lloc abans de viatjar a la Universitat.

TrafficLightsGo, eina per a promoure ciutats intel·ligents a través de càlculs de l'estat dels semàfors i rutes entre diversos punts; Amelie, plantejada com una nova generació de xarxes socials en la qual cada usuari pot compartir o corregir qualsevol informació en una ubicació determinada; i HiHelp, una app que cerca cobrir les necessitats de les persones majors o amb discapacitats i mobilitat reduïda; han sigut altres de les protagonistes.


Coorganitzat per l'ETSIGCT


#HEREMapHacks ha sigut possible gràcies a la coorganització de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica (ETSEGCT) de la UPV, que juntament amb HERE Technologies ha cercat, a través d'aquest esdeveniment, fomentar el llançament de noves idees de localització basades en models innovadors, sostenibles, econòmicament viables i aplicables en la ciutat de València.


Notícies destacades


Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals
Ja és 12è a nivell mundial Ja és 12è a nivell mundial
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens meteòric: tercer millor equip europeu i únic espanyol de combustió dins dels 200 millors internacionals

EMAS upv