- -
UPV
 

#HEREMapHacks

Go Bike, Easy Erasmus i MOBILITAT-E, projectes premiats en la trobada de desenvolupament d'aplicacions innovadores sobre localització

[ 16/05/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) va acollir el cap de setmana passat la primera edició de #HEREMapHacks, una trobada en la qual els participants tenien com a objectiu el desenvolupament, en tan sols tres dies, de solucions i aplicacions innovadores que reafirmaren la rellevància de la localització.


L'esdeveniment, destinat a desenvolupadors, emprenedors, estudiants, formadors i qualsevol persona en general interessada en la creació de solucions basades en la localització, va comptar amb la participació de desenes de participants, que van idear els seus projectes cercant tenir aplicació real en dos vessants: Smart mobility, és a dir, posant el focus a millorar la mobilitat a València, i Smart campus, centrant-se a millorar l'accessibilitat als campus universitaris.


Els guanyadors


El projecte guanyador per a la categoria de Smart mobility va ser finalment Go Bike, una app dissenyada per Marta Sapena, Elena Sánchez, Ángel Lorente, Adrián Pérez i Fabiano González per a facilitar als ciclistes les rutes per carrils bici o camins segurs per a aquest mitjà de transport. El desenvolupament cerca oferir a més als turistes la possibilitat de dissenyar recorreguts basats en punts d'interès o en temàtiques concretes tenint en compte el binomi temps-distancia.


Easy Erasmus, premi en la categoria Smart campus, és una web ideada per a proporcionar als estudiants arribats d'altres països d'Europa tots els recursos necessaris que els permeten gaudir de la seua estada en la ciutat. Per a açò, compta amb un catàleg que inclou una extensa llista de llocs web adaptats a la destinació triada, amb abundant informació i recursos útils. A més, compta amb un espai per a facilitar trobades reals amb altres estudiants erasmus en la mateixa situació. Els desenvolupadors de l'app han sigut Silvia Aparici, Raquel Arcón, Javi Durá, Jorge Hernández i Jesús Nicolás Sánchez.


Per la seua banda, l'aplicació premiada per votació popular ha sigut MOBILITAT-E, un cercador de mobilitat sostenible que permet als usuaris seleccionar els vehicles ecològics més propers per a desplaçar-se per la ciutat. Els desenvolupadors d'aquesta idea han sigut Álvaro Cerdà Carbonell, José Pablo Pascual Yarritu, Ángel Ignacio Aguilar Cuesta, Mª Ángeles Rodríguez Sánchez i Benjamín Arroquia Quadres.


SmartFood, UPV Park, TrafficLightsGo, Amelie i HiHelp


Així mateix, durant #HEREMapHacks s'han treballat a més altres projectes basats en solucions de localització per a la ciutat, donant forma a altres idees com SmartFood, una aplicació per a facilitar a empreses xicotetes i mijanes la donació d'excedent d'aliments sense trencar la cadena de fred; o UPV Park, que permet als usuaris verificar l'estat dels estacionaments des de qualsevol lloc abans de viatjar a la Universitat.

TrafficLightsGo, eina per a promoure ciutats intel·ligents a través de càlculs de l'estat dels semàfors i rutes entre diversos punts; Amelie, plantejada com una nova generació de xarxes socials en la qual cada usuari pot compartir o corregir qualsevol informació en una ubicació determinada; i HiHelp, una app que cerca cobrir les necessitats de les persones majors o amb discapacitats i mobilitat reduïda; han sigut altres de les protagonistes.


Coorganitzat per l'ETSIGCT


#HEREMapHacks ha sigut possible gràcies a la coorganització de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica (ETSEGCT) de la UPV, que juntament amb HERE Technologies ha cercat, a través d'aquest esdeveniment, fomentar el llançament de noves idees de localització basades en models innovadors, sostenibles, econòmicament viables i aplicables en la ciutat de València.


Notícies destacades


GreenMetric GreenMetric
La UPV, entre els 100 primers llocs del món en sostenibilitat ambiental i la millor universitat d'Espanya en gestió de residus
Premis als millors expedients Premis als millors expedients
La UPV reconeix 193 alumnes i titulats per la seua brillantor acadèmica
Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic

EMAS upv