- -
UPV
 

Acostant la cičncia a la societat

Acostant la cičncia a la societat

The Conversation, la principal plataforma mundial de divulgació del coneixement

La Universitat Politècnica de València (UPV) i The Conversation Espanya han iniciat una nova col·laboració amb un objectiu clar: augmentar la presència de la ciència en els mitjans de comunicació. Com? Treballant conjuntament en l'elaboració de nous continguts de comunicació i divulgació científica, que es publiquen en The Conversation i s'envien tant als més de 30.000 subscriptors dels seus butlletins com a una base de dades de més de 600 mitjans d'Espanya i Llatinoamèrica.

The Conversation és una plataforma editorial que posa a la disposició dels mitjans i lectors del seu web articles divulgatius i anàlisis escrites per la comunitat acadèmica i investigadora. El seu equip d'editors, tots periodistes especialitzats, acompanya i guia els experts per a traslladar els seus coneixements als lectors en un llenguatge clar, concís i accessible.

Així doncs, amb aquesta nova col·laboració, el personal investigador i docent de la UPV compta amb una nova finestra per a acostar la ciència a tots els públics des d'aquesta plataforma.

Una nova eina per al PDI de la UPV

A més de comptar amb temes proposats directament pels autors, pròxims a les seues investigacions, inquietuds o assumptes d'actualitat que toquen el seu camp d'especialització, els temes dels articles poden ser proposats per l'equip editorial de TCES i per la UPV.

Amb la seua participació com a autors, el PDI de la UPV contribueix a:

- Alimentar el debat públic amb anàlisis responsables, ètiques, recolzades per les dades i basades en el coneixement.

- Obrir la font de coneixement que procedeix de l'acadèmia i els centres d'investigació per a dotar l'opinió pública d'una major claredat i profunditat d'anàlisi sobre els principals problemes de la societat.

- Crear un espai obert en la xarxa per a tota la comunitat amb l'objectiu de compartir les millors pràctiques i col·laborar en el desenvolupament de respostes sostenibles i intel·ligents.

- Promoure un fòrum independent des del punt de vista editorial, basat en dades contrastades, i aliè a desviacions de tipus polític o comercial.

- Secundar i cultivar la llibertat acadèmica per a promoure la investigació, l'ensenyament, la redacció i la publicació.

Com publicar?

Si sou personal investigador o docent i esteu interessats a escriure en The Conversation, els passos són molt senzills. Entreu en la seua pàgina web i registreu-vos com a autor o autora. Una vegada creat el perfil, podreu enviar una proposta d'article emplenant el formulari al qual tindreu accés en la vostra àrea de treball. Si resulta més còmode, també podeu contactar directament per correu electrònic amb l'editor o editora de la secció que us interesse (https://theconversation.com/es/team) per a fer-li arribar la proposta.

(01/04/2024)



EMAS upv