- -
UPV
 

Escola de Geocerca UPV Gandia

Escola de Geocerca UPV Gandia

O com visitar el campus universitari descobrint geoamagatalls

Vols descobrir el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) d'una forma diferent i divertida? A partir d'ara pots fer-ho gràcies a la geocerca; l'activitat que convida a trobar i també a amagar tresors amb l’ajuda de dispositius GPS.

Rafael Ruiz i Ricardo Pérez, artífexs de la posada en marxa de l'Escola de Geocerca UPV, practiquen geocerca des de 2010. “Havíem amagat alguns geoamagatalls pel campus de Vera, així que ens vam posar a la feina per a aconseguir que fora una activitat reconeguda, protegida i utilitzada en el dia a dia”, han indicat durant la presentació de l'Escola de Geocerca UPV al Campus de Gandia. 

Sobre Geocerca

La geocerca és una activitat basada en geolocalització, en la qual els jugadors decideixen proposar una experiència. I ho fan, amagant un contenidor denominat geoamagatall. Al costat d'ell, un llibre de registre; un xicotet quadern per a registrar el nom del cercador i la data. “Després ho deixes tal com ho has trobat i ja pots registrar la teua experiència i llançar-te a la cerca d'un nou geoamagatall”. 

Segons Rafael Ruiz, “l'Escola de Geocerca UPV no està publicada en la plataforma oficial de geocerca, perquè no està únicament dissenyada per a la comunitat geocacher, però està accessible a qualsevol persona que vulga visitar el campus”. Amb aquesta activitat, “mentre aprens de geocerca, coneixes el campus”. 

Geocerca al Campus de Gandia

El recorregut que s'ha dissenyat al Campus de Gandia té una duració aproximada d'una hora, encara que tot dependrà de l'habilitat del participant. “Està pensat per a persones que mai han realitzat cerques d'este tipus, amb una dificultat creixent al llarg de cinc etapes. Tres d'elles són del mateix tipus i les dues últimes, amb un grau de dificultat una mica més alt, perquè s'aprecie la varietat d'experiències que pots trobar en una cerca oficial de geocerca”.

Abans de començar la ruta pel campus, els jugadors han de dirigir-se a la Biblioteca Campus Gandia-CRAI i arreplegar el seu passaport. En ell registraran les troballes que vagen fent. Amb cada geoamagatall o caixet, aprendran una cosa nova, augmentaran els seus coneixements de geocerca i descobriran el Campus de Gandia de la UPV d'una forma diferent i divertida. 

Des de la pàgina web geocaching.upv.es es facilita informació a través de xarrades i tallers amb un objectiu clar: garantir una pràctica de Geocerca de qualitat, amb experiències que servisquen de referent tant en l'àmbit universitari com fora d'ell.

(22/03/2024)



EMAS upv