- -
UPV
 

AGROALNEXT24

AGROALNEXT24

Investigació i innovació en el sector agroalimentari

El director general de Ciència i Investigació de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, Rafael Sebastián; el vicerector d'Investigació i Transferència de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH), Ángel Carbonell; el coordinador científic d’Agroalnext GVA; Raúl Moral i la vicerectora d'Investigació de la UPV, Belén Picó han sigut els encarregats d'inaugurar AGROALNEXT 2024, innovació i transferència en el sector agroalimentari espanyol. 
 
Aquest congrés, coorganitzat per la UMH (a través de CIAGRO, Institut d'Investigació i Innovació Agroalimentari i Agroambiental) i la UPV, ha reunit més de 180 científics, agents de la innovació d'universitats i centres d'investigació, així com entitats del sector agroalimentari al Campus de Gandia. “L'èxit del programa del congrés queda patent tant en el nombre d'investigadors i agents del sector agroalimentari participants com en la quantitat i la qualitat de les comunicacions que s’han presentat”, ha apuntat Belén Picó.

Transformació del sector agroalimentari
 
AGROALNEXT 2024 és un dels resultats del treball conjunt de set comunitats autònomes (Aragó, Comunitat Foral de Navarra, Comunitat Valenciana, Extremadura, La Rioja, Principat d'Astúries i Regió de Múrcia), coordinades a través del Pla Complementari d'Agroalimentació finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea articulats a través del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i aportacions de la Generalitat Valenciana. Per a la vicerectora d'Investigació de la UPV, “el Pla Complementari d'Agroalimentació AGROALNEXT ha suposat un impuls a la col·laboració interdisciplinària, tant entre universitats com entre centres públics d'investigació, conjuminant capacitats i optimitzant els recursos a escala autonòmica i estatal”. 
 
El programa està estructurat en quatre àmbits principals: producció primària sostenible i transició ecològica; garantia de subministrament d'aliments sans, segurs, sostenibles i accessibles; transició digital del sector agroalimentari i economia circular. Pel que respecta als grups d'investigació de la UPV “que participen en els projectes que han sigut finançats a aquesta universitat, són instituts, centres i departaments dels tres campus -Alcoi, Gandia i Vera- de referència internacional en agroalimentació, com l'Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments (FoodUPV), l'Institut Universitari de Conservació i Millora de l'Agrodiversitat Valenciana (COMAV), l'Institut Universitari d'Investigació de Ciència i Tecnologia Animal o el Centre Avançat de Microbiologia Aplicada. També l'Institut Interuniversitari de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic i l'Institut Mixt CSIC-UPV de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes, entre altres”.
 
Com ha subratllat la vicerectora d'Investigació de la UPV, Belén Picó, “el desenvolupament del Pla Complementari Agroalnext situa a la Comunitat Valenciana en una posició de lideratge en el desenvolupament d'investigació, innovació i transferència en el sector agroalimentari”.
 
(08/03/2024)



EMAS upv