- -
UPV
 

"Paseando por Valčncia: encrucijadas histórico-culturales"

Guia turística que inclou paral·lelismes entre Espanya i Ucraïna

“Paseando por València: encrucijadas histórico-culturales/Прогулянка Валенсією: історично-культурні перехрестя” és un volum bilingüe (espanyol-ucraïnés) “creat per als amants de la cultura i la història”, com recull la introducció de la publicació. Aquesta guia, que “convida a explorar els encants de la València antiga i moderna”, inclou algunes comparacions i interrelacions amb diferents ciutats ucraïneses i amb la història d'Ucraïna.
 
Promogut des del Vicerectorat d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la Universitat Politècnica de València (UPV), “Paseando por València: encrucijadas histórico-culturales” és el resultat “d’un projecte personal dut a terme per tres dones ucraïneses -Viktoriya Dergal, Nataliya Filenko i Oksana Polyakova Nesterenko- que van arribar a la ciutat de València en diferents moments i es van enamorar de la seua bellesa i tradicions”. 
 
La publicació arreplega “huit captivadores rutes pels carrers de la ciutat de València, connectant amb les tradicions i la cultura valenciana, i viatjant a través d'intrigants cruïlles històriques que vinculen Espanya i Ucraïna”.
 
Després de ser presentat als campus de Vera i Alcoi, el Campus de Gandia de la UPV -que celebra aquest 2024 el seu 30 aniversari- acollirà la presentació de “Paseando por València: encrucijadas histórico-culturales/Прогулянка Валенсією: історично-культурні перехрестя”, el dimarts, 5 de març, a les 17.00 hores, a la Sala de Conferències, planta baixa, edifici G. 
 
L'entrada és lliure i gratuïta fins a completar aforament, però és necessari inscriure's.
 
(01/03/2024)



EMAS upv