- -
UPV
 

Intercampus

Intercampus

Trobada de l'alumnat sènior dels campus d'Alcoi, Gandia i Vera

Més d'un centenar d'estudiants sènior han participat en la jornada Intercampus que ha acollit el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV). “Amb motiu de la commemoració del 30 aniversari del campus, aquest curs acadèmic hem realitzat la jornada a Gandia”, ha explicat la vicerectora d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV, Salomé Cuesta. 
 
Aquesta trobada de “coneixement i convivència” ha reunit “l'alumnat de la Sènior dels tres campus de la UPV, d'Alcoi, Gandia i Vera”. El programa de la jornada ha comptat amb diverses activitats acadèmiques i culturals. Entre les accions desenvolupades: la visita guiada al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, el menjar de fraternitat o la representació de l'obra “Els colors de la vida”, a càrrec de l'Aula de Teatre Sènior del Campus de Gandia. 
 
Motivació i aprenentatge
 
“El nostre alumnat sènior és molt agraït i dinàmic”, ha assegurat el coordinador del programa Universitat Sènior del Campus de Gandia, Bernardino Roig. Per això, cada curs acadèmic tractem d'arreplegar “totes les seues peticions i inquietuds”. A més de les classes, “es realitzen conferències, excursions i activitats conjuntes entre els tres campus, com aquesta jornada intercampus, que donen molta vida”. I és que, la socialització és un element bàsic de la formació i l'estudiantat sènior la valora especialment.
 
Segons Roig, “el campus es nodreix de l'experiència i motivació per l'aprenentatge permanent de l'alumnat sènior” i aquest, al seu torn, “dinamitza amb nous coneixements”. En general, continguts relacionats amb l'actualitat o que poden ajudar a entendre-la millor, matèries com Història de l'Art, Psicologia, Cinema… que són impartides pel mateix professorat dels graus i màsters de la UPV. 

Aules universitàries sènior de la UPV
 
Cal recordar que, l'any 1999 van nàixer les Aules Universitàries de l'Experiència, denominada posteriorment Universitat Sènior en la UPV. Aquesta aposta formativa per a majors de 50 anys (des d'aquest curs acadèmic 2023/2024) ha celebrat el seu 25 aniversari. “Enguany, comptem amb més de 2000 alumnes, la qual cosa demostra l'acolliment i interés del nostre alumnat”, ha recordat la vicerectora de la UPV, Salomé Cuesta. 
 
Al Campus de Gandia, el programa Universitat Sènior està en marxa des del curs 2017/2018. Amb un caràcter divulgatiu i cultural, es dirigeix com els cursos que s'imparteixen a Alcoi i Vera, “fonamentalment als qui no han tingut oportunitat de participar de la vida universitària” i sobretot “a qui vulga continuar aprenent i formant-se en les diverses àrees del coneixement, aquesta és la principal motivació per a ser estudiant del programa formatiu sènior”. El programa depén del Vicerectorat d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV i compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació.
 
(01/03/2024)



EMAS upv