- -
UPV
 

Camí de l'autoconsum

Camí de l'autoconsum

Instal·lació de plaques solars, la qual cosa permetrà un estalvi del consum elèctric

Aquest mes de gener ha començat la instal·lació de plaques solars en 13 edificis de la Universitat Politècnica de València (UPV), que generaran 910 kWp i permetran anar augmentant l'autoconsum elèctric a través d'energies netes als tres campus de la UPV.

La posada en marxa de les plaques solars damunt de les teulades d'edificis, suposarà, en conjunt, un estalvi d'entre el 15 i el 50 % del consum d'un dia, depenent de l'activitat i de la climatologia.

La vicerectora de Desenvolupament Sostenible dels Campus, Débora Domingo, ha avançat que aquestes instal·lacions no són les úniques de què disposarà la UPV, sinó que “ja tramitem una segona fase en la qual es duplicarà el nombre de plaques solars que s'estan instal·lant actualment”.

Aquest tipus d'infraestructures incideixen de manera positiva en dos aspectes: d'una banda, en la factura elèctrica, amb l'estalvi econòmic que suposen, en una institució on determinades instal·lacions –com ara laboratoris, hivernacles, etc. – necessiten electricitat de manera ininterrompuda; i, d'altra banda, en l’ús d’energies netes i sostenibles per al medi ambient, pel fet que ens permeten continuar per aquest camí.

(02/02/2024)



EMAS upv