- -
UPV
 

Quč llegir?

Quč llegir?

Els llibres més prestats a la Biblioteca Campus Gandia-CRAI durant 2023

Per una raó o una altra, cada biblioteca o xarxa de biblioteques té una sèrie d'obres que són les més prestades. Unes vegades són les novetats editorials recentment adquirides i en unes altres, els clàssics literaris. Són títols que criden l'atenció o, simplement, llibres d'interés general. 

Però, quins són els llibres més sol·licitats pels usuaris i les usuàries de la Biblioteca Campus Gandia-CRAI?

La Biblioteca Campus Gandia-CRAI disposa d'una àmplia col·lecció. Al llarg d'aquest 2023, la col·lecció -en accés lliure (87,6%) i en dipòsit (12,4%)- ha ascendit a 30.717 exemplars. Aquest fons bibliogràfic, en la seua majoria especialitzat en les titulacions que s'imparteixen al campus universitari, inclou manuals de referència, monografies, guies de viatges, d'idiomes, còmics, novel·les, material multimèdia… Pots consultar la col·lecció des de Polibuscador, en https://polibuscador.upv.es/. 

Quant al nombre de préstecs efectuats, aquesta ha sigut l'evolució dels últims quatre cursos: 17.442 en 2019; 9.952 en 2020; 11.198 préstecs en 2021; 11.065 l'any 2022 i durant aquest 2023 s'han realitzat 13.434 préstecs.

Els llibres més prestats en 2023

Cómo convertir un buen guion en un guion excelente de Linda Seger; Hábitos atómicos: cambios pequeños, resultados extraordinarios de James Clear; El cine según Hitchcock de François Truffaut; Un tast d’ecologia. Un enfocament global de la vida i l’entorn de Dafne Jácome o manuals per a aprendre idiomes: English file: upper-intermediate B2.2 i Bon voyage! Français du tourisme A1-A2 han sigut els llibres d'estudi més demandats durant 2023 a la Biblioteca Campus Gandia-CRAI.

D'altra banda, El retrato de casada de Maggie O’Farrell; Entre visillos de Carmen Martín Gaite; Cuando era divertido d’Eloy Moreno; Por si las voces vuelven d’Ángel Martín i Demà, i demà, i demà (en catalán) de Gabrielle Zevin són els cinc llibres més prestats durant l'any 2023 a la Biblioteca Campus Gandia-CRAI. Aquest llistat inclou exemples de clàssics de la literatura espanyola, obres de ficció i no-ficció, textos que conviden a la reflexió i supervendes internacionals.

I, quant a l'apartat audiovisual, les pel·lícules més sol·licitades durant 2023 a la Biblioteca Campus Gandia-CRAI han sigut: “Blade Runner (muntatge final)” i “Avatar: el sentit de l'aigua”.

Submergeix-te en la màgia de la lectura aquests dies de vacances

Encara que els dies de Nadal solen estar replets de cites amb familiars i amistats, és bon moment per a seleccionar un llibre o una pel·lícula, i submergir-se en la seua història. Per a ajudar-te en l'elecció del títol, consulta la col·lecció de la Biblioteca Campus Gandia-CRAI, les seues novetats, la filmoteca de la qual disposa, els títols de revistes especialitzades… I si ho prefereixes, els manuals per a aprendre o millorar un idioma.

Fes una ullada a les recomanacions de la Biblioteca Campus Gandia-CRAI, en el blog, https://bibcraigandia.blogs.upv.es/ca/novedades-2/.

Feliç lectura!

(29/12/2023)



EMAS upv