- -
UPV
 

Silencio armado, premi AudibleLAB

Silencio armado, premi AudibleLAB

Un pòdcast sobre el paper de les dones en els conflictes armats

“Ha sigut una oportunitat per a saltar del món acadèmic al professional”, ha assegurat Andrea Salvatierra. Graduada en Comunicació Audiovisual pel Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), és una de les integrants de Silencio armado, projecte guanyador de la primera edició d’AudibleLAB. 

Per a Andrea, “ser els guanyadors equival a tindre un gran altaveu per a contar històries”. A més, “aquest premi ens permetrà acabar de produir la primera temporada de la sèrie al complet. D'aquesta manera, podrem finançar les despeses de guió, edició i postproducció, i també compartir part del premi amb les vertaderes protagonistes de Silencio armado”. 

Històries marcades per un conflicte armat

Fruit del Treball fi de grau, “Procés de creació d'un pòdcast sobre l'impacte del conflicte armat en les dones colombianes”, va nàixer Silencio armado. En ell, “podrem conèixer dones que dins del marc del conflicte es van mantenir indestructibles”.

El pòdcast es compondrà de deu episodis. Cadascun d'ells repassarà la vida de les seues protagonistes, des de la infància fins a l'actualitat, i narrant, a vegades en primera persona, “aquells moments que han marcat aquestes dones i que coincideixen amb les seues vivències dins del conflicte armat a Colòmbia”. 

Silencio armado té un element fonamental: la tasca d'investigació i documentació sonora. “En aquests moments, estem en ple desenvolupament creatiu i hem establit uns terminis per a intentar estrenar-lo entre febrer i març de 2024”, ha avançat Andrea Salvatierra. 

El pòdcast Silencio armado estarà disponible en el catàleg de productes d'Audible Original. 

AudibleLAB, aposta pel talent jove i la creativitat en el sector de l'àudio

AudibleLAB és un projecte que naix de la mà d'Audible amb l'objectiu d'impulsar i acostar les últimes tecnologies i tendències del món de la creació sonora entre els joves universitaris d'Espanya. 

Des del Campus de Gandia, el professor Raúl Terol ha manifestat que “el premi que ha aconseguit l'equip d'Andrea Salvatierra és un enorme reconeixement a l'esforç i treball que realitzem al campus en el LabdSo (Laboratori de So). Participar en el concurs d’AudibleLab ja va ser una grandíssima oportunitat per a motivar els nostres estudiants i animar-los per tal que els seus treballs no es quedaren en el repositori de la universitat, sinó que transcendiren a la indústria. I guanyar la primera edició del concurs li donarà l'oportunitat a l’equip que el seu pòdcast siga produït professionalment i que es distribuïsca a través d'una de les plataformes més importants a escala internacional”. 

L'auge del pòdcast

D'altra banda, Silencio armado, el projecte que capitaneja Andrea Salvatierra, ha sigut presentat en el marc de les JPOD23. En esta trobada, que ha acollit el Campus de Gandia, s'han donat cita experts de la indústria del pòdcast per a abordar l'impacte de la intel·ligència artificial en el món dels productes d'àudio.

(01/11/2023)



EMAS upv