- -
UPV
 

R+D+i

R+D+i

El Campus de Gandia aconsegueix més fons per a investigació

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha augmentat el nombre d'accions en investigació, desenvolupament i innovació en 2022, així com el volum econòmic concedit. És el que es conclou de l'informe Resultats de les activitats d'Investigació, Desenvolupament Tecnològic i Innovació (R+D+i) amb finançament extern de l'any 2022

Per a Jesús Alba, director del centre universitari, “el Campus de Gandia de la UPV segueix una gran trajectòria a l'alça en la captació de recursos d'investigació”. De fet, “des que l'equip directiu de l'actual direcció va prendre possessió l'any 2017 fins ara s'han multiplicat quasi per 6 els fons captats en investigació”. 

Aquesta destacada trajectòria, “també es va mantenir entre 2020-2022 amb una pandèmia pel mig, multiplicant-se aquests fons per 1,7, i en l'últim any es pot quantificar un augment del 19,6%”. Per tant, com sosté el director del campus universitari, “són números que demostren de manera objectiva el gran creixement investigador, la gran maduresa que ja té el Campus de Gandia, i que reverteixen en la seua majoria a la nostra comarca de la Safor”.

Evolució d'accions, contractes i convenis d’R+D+i

D'acord amb les dades, el volum econòmic d’R+D+i subscrit en 2022 se situa en els 8,18 milions d'euros; xifra molt superior a la registrada l'any passat quan va aconseguir els 6,84 milions d'euros. Per tant, existeix una tendència a l'alça de l'activitat científica que confirma la bona faena de la comunitat universitària del Campus de Gandia.

Pel que respecta a la distribució de les accions d’R+D competitiva subscrites segons l'origen dels fons: el 42% procedeix de la Generalitat Valenciana, el 40% de l'Administració central, el 10% de la Unió Europea i el 8% procedeix d'altres entitats. 

Per altra banda, els contractes i convenis d’R+D subscrits en 2022 principalment han sigut amb empreses (72%), seguits pels contractes amb l'administració (22%) i altres entitats (universitats, centres d'investigació, associacions empresarials i instituts) (6%). 

I en relació amb la distribució geogràfica de contractes d’R+D amb empreses en vigor en 2022: el 47% procedeix d'empreses de la Comunitat Valenciana i un altre 47% de la resta d'Espanya. Aquesta dada reflecteix que es manté la investigació duta a terme al Campus de Gandia en el seu entorn socioeconòmic més pròxim.

(31/07/2023)



EMAS upv