- -
UPV
 

Cātedra Fest

Cātedra Fest

Acostar la ciència i el campus universitari a les xiquetes i els xiquets de primària

Amb la finalitat d'acostar la ciència i la tecnologia a les xiquetes i els xiquets més xicotets, mostrant una visió pròxima i accessible de les professions científiques, s'ha programat Càtedra Fest. “La idea és sembrar vocacions ja des de xicotets”, ha apuntat José Marín-Roig, director de la Càtedra d'Innovació, organitzadora de l'esdeveniment.  

La jornada va dirigida a estudiants de quart, cinqué i sisé d’Educació Primària. “Hui dia hi ha moltíssimes carreres universitàries, moltíssims títols, moltes eixides professionals… I volem donar-los a conèixer què és el que fem al nostre campus universitari en els diferents àmbits de coneixement i ajudar-los abans d'iniciar el cicle de Secundària”. 

Aprendre divertint-se 

Per aquesta raó, l'activitat s'ha estructurat al voltant de quatre històries que, amb els seus respectius personatges, introduiran el públic infantil en les quatre àrees d'estudi que abasta el Campus de Gandia: Comunicació, Medi ambient, TIC i Turisme. Així, “podran descobrir que el món de la salut no sols inclou medicina i infermeria, sinó també l'enginyeria i la tecnologia tenen molt a dir en aquest camp”.

A més, a través de les narracions -en les quals participaran docents del campus i professionals que col·laboren amb la Càtedra d'Innovació- es busca encuriosir i estimular l'interés per la ciència entre el públic infantil. Transmetent-li, d'aquesta manera, el paper essencial de la ciència per a progressar com a societat. 

Com ha avançat Marín-Roig, “des de la Càtedra d'Innovació és la primera vegada que organitzem una activitat dirigida a estudiants de Primària”. Encara que, “es duen a terme dues accions orientades a preuniversitaris, però fonamentalment dirigides a estudiants de Secundària”. Tant aquestes últimes com la Càtedra Fest “s'emmarquen en el compliment d'un dels tres objectius fundacionals de la Càtedra d'Innovació: el foment de la creativitat en l'educació preuniversitària”. 

Des de la Càtedra Fest es busca transformar la visió de la ciència i connectar-la amb el món de la ciutadania més jove: acostar la ciència, la tecnologia i, també, el Campus de Gandia i la seua activitat docent i científica, a les xiquetes i els xiquets de Primària a través d'una proposta atractiva. 

Càtedra Fest, una iniciativa de la Càtedra d'Innovació per a divulgar en un format infantil l'activitat d’R+D+i que es realitza al Campus de Gandia. Dimecres, 14 de juny, Aula Magna.

(01/06/2023)



EMAS upv