- -
UPV
 

Taller de suport a la salut mental

Taller de suport a la salut mental

Cura de la salut mental, signes d'alerta

Quasi la meitat dels joves espanyols d'entre 15 i 29 anys (48,9%) considera que ha tingut algun problema de salut mental. La dada -recollida en el II Baròmetre Juvenil de Salut i Benestar de la FAD- confirma que els problemes de salut mental són cada vegada més freqüents i que 1 de cada 4 persones té o tindrà algun problema de salut mental al llarg de la seua vida.

En aquest context, des del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), “preocupats per les qüestions relacionades amb la salut mental i amb el compromís de visibilitzar-les i intentar donar-los solució”, tal com ha declarat la subdirectora d'Alumnat i Innovació Educativa, Eva Mestre, “s'ha programat un taller de suport a la salut mental dirigit a l'estudiant”. 

L'activitat, de caràcter presencial i huit hores de duració, s'ha elaborat “a partir d’un qüestionari en el qual es va preguntar a l'alumnat quines eren les seues necessitats”. 

Cuidem la salut mental

Impartit per professionals externs al campus universitari, el taller “Cuidem la salut mental” consta de quatre sessions: Cura de la salut mental, signes d'alerta (8 de maig); Depressió i prevenció del suïcidi (10 de maig); Estrés i ansietat (22 de maig) i Consum de substàncies, riscos i conseqüències (29 de maig). 

L'activitat “està plantejada des de l'acompanyament a l'estudiant al llarg del seu pas per la universitat”, ha subratllat Mestre. 

Organitzat i finançat des de la Subdirecció d'Alumnat i Innovació Educativa del Campus de Gandia, aquest taller complementa “el suport que es dona a l'estudiant en situació de vulnerabilitat o que necessita ajuda psicològica d'algun tipus”.

Perquè, com ha recordat la subdirectora d'Alumnat i Innovació Educativa del Campus de Gandia, “la nostra preocupació primera són els estudiants i el seu benestar, i per això pensem que és fonamental proveir el suport més gran que tenim a l'abast per a acompanyar-los en un camí que no sempre és fàcil”.

(01/05/2023)



EMAS upv