- -
UPV
 

Dia Internacional del Llibre

Dia Internacional del Llibre

Descobreix les últimes novetats que ha incorporat la Biblioteca Campus Gandia-CRAI

Descobrir nous llibres o rellegir-los, conèixer-ne l’autora o autor… potser aquest és un bon moment per a fer-ho amb motiu de la commemoració del Dia Internacional del Llibre que se celebra cada 23 d'abril. 
 
Per això, la Biblioteca Campus Gandia-CRAI se suma a aquesta data amb una programació especial i entorn del món de la ciència-ficció:
 
“Brontë, Shakespeare i altres friquis. Clàssics que has llegit sense saber que eren fantàstics”, exposició oberta al públic fins al 20 d'abril, en la planta baixa de l'edifici H, Biblioteca Campus Gandia-CRAI.
 
La mostra -una iniciativa de Pòrtic, Associació Espanyola de Fantasia, Ciència-ficció i Terror- pretén promocionar el gènere fantàstic entre el públic lector a través d'una selecció de títols populars de la literatura clàssica de tots els temps, “seleccionats pel seu evident -encara que no sempre reconegut- contingut fantàstic”. 
 
L'exposició està estructurada en deu panells i cadascun d'ells està dedicat a una obra clàssica “àmpliament coneguda i triada pel seu component fantàstic”. Al títol corresponent li acompanyen altres dos títols “menys populars, però molt volguts pels aficionats a la literatura de gènere”. Els uns i els altres poden consultar-se també a través de Polibuscador, el portal d'accés a tots els recursos impresos i electrònics de les biblioteques de la UPV.
 
“Futurs (im)possibles: visions ecològiques de la literatura i el cent de ciència-ficció”, xarrada a càrrec de Carles Llonch, divendres, 21 d'abril, a les 11.30 hores, a la Sala de Conferències, planta baixa, edifici G, del Campus de Gandia i també podrà seguir-se al canal de YouTube de la Biblioteca.
 
Mitjançant exemples que es poden trobar en la literatura o al cinema de ciència-ficció, l'investigador Carles Llonch presentarà conceptes com l’ecofuturisme o ecotopies, i mostrarà exemples d'escenaris al voltant de la crisi climàtica ja tractats per autors de ciència-ficció. 
 
Llonch pertany al Centre d'Investigació Art i Entorn de la Universitat Politècnica de València (UPV) i és professor d'assignatures relacionades amb l'art, la naturalesa i l'ecologia del Grau de Belles arts i el Màster de Producció Artística. Com a artista plàstic treballa investigant futurs més desitjables, combinant disciplines com l'audiovisual amb l'ecologia. 
 
A més a més, del 20 al 28 d'abril, rebràs un obsequi amb el préstec d'un llibre.
 
Acosta't a la Biblioteca Campus Gandia-CRAI i descobreix les últimes novetats de literatura que s'han incorporat a la col·lecció: ficció, no-ficció, assaig, còmic...!
 
 
(20/04/2023)



EMAS upv