- -
UPV
 

Safor Salut

Safor Salut

Píndola tecnològica sobre pròtesis i implants a mida

El programa de cooperació Safor Salut -iniciativa conjunta entre el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV); FISABIO-Departament de Salut de Gandia; FISABIO-HACLE La Pedrera i la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES)- celebrarà una píndola tecnològica sobre pròtesis i implants a mida. 
 
La sessió tindrà lloc el dimecres, 29 de març, de 13.00 a 14.30 hores, en format presencial, en les instal·lacions de l'Hospital Francesc de Borja. A més, podrà seguir-se en línia a través de la plataforma Webex.
 
Pròtesis i implants a mida
 
Les noves tecnologies de fabricació additiva estan suposant una vertadera revolució en el sector de les pròtesis i els implants. L'ús d'aquesta tècnica -completament desenvolupada a escala de protocols, tecnologia i programari- proporciona un desenvolupament personalitzat i tendirà a generalitzar-se a curt o mitjà termini pels beneficis que representa, tant per al sistema sanitari com per a pacients.
 
Que la pròtesi s'adapte a la persona i no la persona a la pròtesi, i que puga fer-se un seguiment personalitzat, és una vertadera revolució. Ja que permet reconstruir perfectament la biomecànica natural de la zona afectada. A més d'enfrontar-se a reptes per als quals fins ara no hi havia una solució disponible.
 
Nova jornada organitzada per Safor Salut
 
En aquest context, la jornada que ha organitzat Safor Salut té l'objecte d'aportar informació que incentive la proposta de projectes d'investigació i innovació en col·laboració de personal investigador, personal sanitari, empreses, instituts tecnològics, associacions i pacients.
 
Per això, durant la sessió es parlarà sobre els protocols a seguir per a desenvolupar una pròtesi o un implant a mida, la tecnologia disponible de desenvolupament, els materials, els tractaments a realitzar, les certificacions necessàries i conèixer casos d'èxit, així com identificar potencials projectes d’R+D+i centrats en els processos de desenvolupament i seguiment de pròtesis i implants a mida. 
 
La píndola tecnològica sobre pròtesis i implants a mida està dirigida a professionals relacionats amb el desenvolupament, aplicació i seguiment d'implants i pròtesis a pacients, gestors d'hospitals, especialistes en l'àrea de traumatologia, rehabilitació, odontologia i de manera especial a aquelles persones i professionals que s'enfronten a requisits molt específics en la seua pràctica diària.
 
Més informació, en aquest enllaç.
 
(20/03/2023)



EMAS upv