- -
UPV
 

Escola de doblatge

Escola de doblatge

Si estàs buscant un curs de doblatge professional, aquest és el teu lloc

Després de quinze edicions del curs “Iniciació al doblatge cinematogràfic i l’ús de la veu”, es posa en marxa l'Escola de doblatge al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV). 

De la mà del periodista i professor Joan Tur, l'Escola de doblatge està dirigida a totes aquelles persones interessades a conéixer la seua veu, tant per poder aplicar-la al doblatge cinematogràfic com en el dia a dia, a l'hora de parlar en públic. “No fa falta comptar amb coneixements previs per a inscriure's. Partim de zero i, des de d’ací, iniciarem el procés d'aprenentatge”.

L'èxit i el gran acolliment entre l'alumnat han convertit el curs d'introducció al doblatge en un curs especialitzat. Segons Tur, “estem en l'era de l’audificació. Els pòdcast, els audiollibres… la veu és el vehicle utilitzat i és el que emprarem en aquest curs per a aprendre a comunicar millor”. 

Entre el professorat de l'Escola de doblatge destaquen professionals com l'actor i productor Ximo Solano o l'actor i director de doblatge Rafa Nácher, que aportaran els seus coneixements i la seua experiència en el sector. 

Prepara't per a posar veu als teus personatges favorits

Vocalització, locució, interpretació… aquesta escola posarà a prova les aptituds dels estudiants per a portar a la pràctica les tècniques que ha de reunir un actor o una actriu de doblatge. Per això, s'enfrontaran al micròfon des del primer dia, realitzant el doblatge d'escenes de pel·lícules i sèries.

“Totes les veus són vàlides”, ha indicat Joan Tur. Però, “cal aprendre a usar la veu i traure-li el màxim rendiment. És cert que, hi ha persones que, de manera natural, tenen una major capacitat a l'hora de vocalitzar. Però tot es pot aprendre. En aquest cas, tècniques per a utilitzar millor la nostra veu, per a comunicar millor, a través del doblatge”. 

Prepara't per a posar veu als teus personatges favorits del cinema, de la televisió, dels videojocs o a un anunci de ràdio o televisió, i aconsegueix dominar les tècniques de doblatge cinematogràfic per poder aplicar-les en la comunicació diària. 

Les classes s'impartiran els dimarts, en horari de vesprada, de 18.00 a 21.00 hores, del 7 de febrer a l'11 de juliol, en l'Espai Emprenedor (planta baixa, edifici B).

Per a més informació, consulta aquest enllaç.

(07/02/2023)



EMAS upv