- -
UPV
 

“Porte una científica al meu col·legi”

“Porte una científica al meu col·legi”

Iniciativa en el marc de l'11F-Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

“Porte una científica al meu col·legi” és una iniciativa organitzada pel Comité d'Igualtat del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) amb el suport de la Càtedra IVIO i l’American Space València. Aquesta campanya, que es desenvoluparà durant tot el mes de febrer, commemora l’11F-Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.  

“L'objecte és visibilitzar el treball de dones científiques i acostar a l’alumnat d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat les professions cientificotècniques, mitjançant activitats divulgatives i de sensibilització, de la mà de dones que desenvolupen la seua activitat professional o acadèmica en l'àmbit de la ciència, la tecnologia o l'enginyeria”, ha explicat la tècnica de Gestió i promoció científica del Campus de Gandia, Pilar Sánchez. 

La dona, la xiqueta i la ciència

En la cinquena edició de “Porte una científica al meu col·legi” participaran més de 900 estudiants de nou centres educatius de la Comunitat Valenciana i una desena de professores, investigadores i tècniques del Campus de Gandia. “Es manté el nombre de participants d'edicions anteriors”, ha indicat Sánchez. El programa d'enguany, que es desenvoluparà de manera presencial, inclou:

-Un dia en la vida d'una dona científica (7 de febrer). CEIP Rei en Jaume de Xirivella. Amb Pilar Sánchez i Teresa Rubio. 

-Dones estel·lars (8 de febrer). CRA Alfauir Ròtova. Amb Isabel Pérez.

-Dones en ciència, una mirada multidisciplinària (9 de febrer). IES Josep Iborra de Benissa. Amb Asun Pérez.

-Un dia en la vida d'una dona científica (10 de febrer). CEIP Miguel de Cervantes de Xirivella. Amb Pilar Sánchez i Teresa Rubio. 

-Dones i mapes: la ciència per  trobar el món (10 de febrer). CEIP Lluís de Santàngel de El Saler. Amb Pau Alonso-Monasterio.

-Treballar en ciència i tecnologia sent dona és compatible (13 de febrer). IES Gabriel Císcar d'Oliva. Amb Lorena Parra.

-Per què necessitem un 11F i taller de química bàsica (13 de febrer). IES Ausiàs March de Gandia. Amb Josepa Costa i Sagrario Torres.

-Dones i ciència. Taller de pre-cinema (14 de febrer). CEIP Joan Martorell de Gandia. Amb Josepa Costa i Sandra Martorell.

-El so pot veure's (17 de febrer). CEIP Sant Pere Apòstol de L’Alqueria de la Comtessa. Amb Romina del Rey.

-Contacontes: No som rar@s, som extraordinari@s (28 de febrer). Biblioteca de Xirivella. Amb Pilar Sánchez i Teresa Rubio. 

Amb aquestes activitats es busca formar i informar de forma distesa, visibilitzant el treball de les dones. Segons la professora Romina del Rey, encarregada d'impartir “El so pot veure's”, aquest “és un taller molt visual. A més, es presentaran dones referents en la ciència i comptaran algunes vivències pròpies”.

Dones investigadores del Campus Gandia 

També la Biblioteca Campus Gandia-CRAI s’afegix a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. En aquesta ocasió, donant visibilitat a les dones investigadores del campus, mostrant la seua producció científica en les diferents àrees en les quals investiguen. 

(01/02/2023)



EMAS upv