- -
UPV
 

25N, Dia Internacional de l'Eliminaciķ de la Violčncia contra la Dona

25N, Dia Internacional de l'Eliminaciķ de la Violčncia contra la Dona

Taula redona “El (mal-)tractament a les dones en els mitjans de comunicació”

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, la Comissió d'Igualtat del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) i Dones Morades, associació independent de dones feministes i progressistes de la Comunitat Valenciana, han preparat diverses activitats. 

Entre les accions previstes destaca la celebració d'una taula redona -oberta al públic-, en la qual s'abordarà la violència contra les dones en els mitjans de comunicació. Per a abordar aquesta qüestió, es comptarà amb la participació de la periodista i professora de la Universitat de València (UV), Lola Bañón. També amb Sandra Martorell, del Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art de la UPV i docent del Campus de Gandia. A més, assistirà la presidenta de Dones Morades, Esperanza Pascual, encarregada de moderar la sessió.

A més des de la comissió d’Igualtat del campus de Gandia s'ha llançat una campanya informativa -tant per xarxes socials com a través de les pantalles del centre universitari- amb missatges visuals, advocant per la igualtat de gènere i per noves formes de masculinitat que defensen la no-violència. 

La violència de gènere i els mitjans de comunicació

Aquest tipus d'esdeveniments ens recorden, un any més, que la violència contra les dones és un obstacle per a construir una societat inclusiva i sostenible. Perquè com recull Nacions Unides, “la violència contra les dones i les xiquetes continua sent preocupant: una de cada tres dones es veu afectada per alguna mena de violència de gènere i cada onze minuts una dona o xiqueta mor assassinada per un familiar”. 

La violència contra dones i xiquetes “és una de les violacions dels drets humans més esteses, persistents i devastadores del món actual sobre les quals a penes s'informa a causa de la impunitat de la qual gaudeixen els perpetradors, el silenci, l'estigmatització i la vergonya que pateixen les víctimes”. En forma general, “la violència es manifesta de manera física, sexual i psicològica”.

Per això, els mitjans de comunicació, com a canals per a transmetre informació, han de crear consciència i fomentar sobre la igualtat de gènere i la no-violència. Convertint-se, així mateix, en agents de canvi i transformació cultural que ajuden a impulsar el reconeixement i respecte dels drets de la dona. 

Recorda, taula redona, “El (mal-)tractament a les dones en els mitjans de comunicació”, dijous, 24 de novembre, a les 12.30 hores, a la Sala de Conferències 1-4 del Campus de Gandia. Organitzada per la Comissió d'Igualtat del Campus de Gandia i Dones Morades.

(14/11/2022)



EMAS upv