- -
UPV
 

II Jornada sobre el podcāsting educatiu

II Jornada sobre el podcāsting educatiu

Trobada dedicada a la difusió i promoció del pòdcast com a eina educativa

Personal docent, investigador, estudiants i especialistes en àudio de diferents universitats espanyoles es donaran cita en “EDUCAST22, II Jornada sobre el podcàsting educatiu”. Una trobada que, per segon any consecutiu, celebra el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV).

“Les jornades EDUCAST estan dedicades a la difusió del pòdcast com a eina educativa”, ha indicat l'organització de l'esdeveniment. Aquest va nàixer “impulsat pel professorat que va participar en Educast”, investigació que forma part del Projecte d'Investigació i Millora Educativa (PIME) “Experiències sonores per al desenvolupament de Competències Transversals: aprenentatge actiu a través de l'ús del pòdcast a l'aula”, finançada per la UPV.

Cal tindre present que, “el consum d'àudio digital s'ha consolidat a Espanya, experimentant un creixement exponencial del 43% registrat en 2019 al 61% en 2021”. Així ho reflecteix l'Estudi d'Àudio Digital 2021 elaborat per IAB Spain, on es recull que, “el 81% de joves entre 16 i 24 anys escolta àudio digital diàriament, sent el pòdcast un dels formats més escoltats”. 

II Jornada sobre el pòdcasting educatiu

Davant aquesta realitat, la segona jornada sobre el podcàsting educatiu s'ha estructurat entorn de dues taules redones on s'abordarà la importància del pòdcast com a recurs educatiu. 

En la primera, “El pòdcast en l'educació: des del col·legi a la Universitat”, participaran Xavier Martínez, cap de producció d’Arkana Mèdia Entertainment i Antonio Fernández Coca, de la Universitat de les Illes Balears.

En la segona, sota el títol “Aplicacions pràctiques del podcàsting en l'educació superior” i moderada per Alfredo Arense Gómez, de la Universidad Francisco de Vitòria, intervindran Ana Pérez Escoda (Universidad Nebrija), Rebeca Martín Nieto (Universidad Rey Juan Carlos) i Paloma López Villafranca (Universidad de Málaga).

La cita, que tindrà lloc el dimecres, 16 de novembre, començarà a les 9.30 hores, a l'Aula Magna del Campus de Gandia.

També podrà seguir-se en directe des del canal de YouTube d’Educast.

Consulta el programa complet de la jornada en: educast.webs.upv.es

(10/11/2022)



EMAS upv