- -
UPV
 

Cursos adaptats

Cursos adaptats

El Servei Integrat d'Ocupació redissenya els cursos de millora d'ocupabilitat per fer-los més accessibles davant de qualsevol tipus de diversitat funcional

El Servei Integrat d'Ocupació de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha col·laborat amb el Servei Valencià d'Ocupació, LABORA, en un projecte experimental d'adaptació del material formatiu per a la millora de l'ocupabilitat dels titulats i titulades de la UPV amb diversitat funcional.

L'objectiu d'aquest projecte és redissenyar el material formatiu dels cursos que ofereix el Servei Integrat d’Ocupació de la UPV de millora de l'ocupabilitat, i fer-los més perceptibles, operables, comprensibles i robustos davant de qualsevol tipus de diversitat auditiva, motora, visual o cognitiva de les titulades o titulats.

Amb aquesta finalitat, s'ha treballat sobre el programari d'aquests cursos de manera que tinguen la lectura facilitada mitjançant un disseny gràfic accessible en colors i tipologies de lletres, subtítols o dictats, simplificació de la complexitat de la redacció, amb esquemes que ajuden en la discapacitat cognitiva en casos de TDA o TDAH, etc.

S'ha operat sobre el programari dels cursos ja existents perquè puguen ser interpretats pels programaris lliures destinats a aquest fi, com Audacity o Projecte Fressa, entre altres, de manera que tinguen la lectura facilitada, l'àudio necessari i el suport visual perquè qualsevol dispositiu adaptador de maquinari o lectura Braille els facilite la compressió.

Durant l'any 2022, s'estan transformant els cursos Entrevista de selecció; Carta i currículum, i Centre d’avaluació: dinàmiques de grup. El compromís del Vicerectorat d'Ocupació i Formació Permanent és que tots els cursos impartits pel Servei Integrat d'Ocupació siguen accessibles per a aquest col·lectiu el proper curs 2022-2023, i que permeten portar la World Wide Web Consortium (W3C) al màxim potencial, alhora que promouen un alt grau d’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional.

(01/11/2022)



EMAS upv