- -
UPV
 

Novembre Jazz UPV

Novembre Jazz UPV

Clara Juan Quintet al Campus de Gandia

Novembre, l'històric festival de jazz de la Universitat Politècnica de València (UPV), celebra la 28a edició en els tres campus -Alcoi, Gandia i Vera-.
 
Jazz en Vera
 
Enguany el certamen comença el dia 8 de novembre a Vera amb el trio de Lucía Fumero, pianista i cantant, que interpreta les seues pròpies cançons, a cavall entre la música llatina i el jazz. En l'actualitat, dedica la seua activitat principal a presentar el seu primer disc i projecte propi, Univers normal, un repertori de música original, ple de vitalitat i aire fresc.
 
El dia 9 el bateria valencià Miguel Asensio, al capdavant del seu quintet, presentarà el seu segon disc com a líder, Biotza. Un inspirat treball en el qual, mitjançant les seues pròpies composicions, experimenta amb nous colors i textures musicals, des del jazz més pur a l'obertura més conceptual, amb un tractament lliure i orgànic. 
 
El dia 10 és el torn del trompetista i percussionista Carlos Martín Sextet. El seu projecte Converging roots és una visió personal del jazz afrocubà. És més, en aquest treball trobem una fusió orgànica entre el flamenc i els estils i les estructures afrocaribenyes.
 
I el dia 11 és el quintet de la saxofonista Clara Juan l'encarregat de mostrar el seu poderós estil musical.
 
Clara Juan Quintet, 10  de novembre, al Campus de Gandia
 
Clara Juan Quintet proposa un repertori original, amb influències del post-bop i el jazz més contemporani. La seua música evoluciona sobre composicions pensades expressament per a aquesta formació, treballant la tímbrica característica i, com sempre, amb la improvisació com a motor fonamental.
 
Clara Juan Soler (Gandia, 1991) va començar la seua formació musical als 7 anys i va cursar el grau superior de saxofon clàssic a la seua ciutat natal. Amb 22 anys es va iniciar en el jazz en els tallers de la Sedajazz, amb els músics Alexey León, Llatí i Jesús Santandreu. Posteriorment, va estudiar el grau superior de jazz i actualment resideix al Campus Jazz de Basilea. Soler col·labora en diversos projectes, com la Big band del Taller de Sedajazz i Nina Dinamita & La Swing Milícia, entre altres formacions de l'escena jazzística valenciana. Tot això l'ha convertida en una de les artistes revelació dins de l'escena jazzística.

Clara Juan Quintet actuarà el 10 de novembre, a les 20.00 hores, a l'Aula Magna del Campus de Gandia.
 
(01/11/2022)



EMAS upv