- -
UPV
 

Índex h Espanyols

Índex h Espanyols

Dos professors del Campus de Gandia repeteixen entre els investigadors més destacats en l'àrea de telecomunicacions d'Espanya

Jaime Lloret i Sandra Sendra, del Departament de Comunicacions de la Universitat Politècnica de València (UPV), tots dos pertanyents a l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC), repeteixen com a investigadors més destacats de tot Espanya, segons el rànquing elaborat pel Grup per a la Difusió de l'Índex h (DIH). Aquesta classificació -ideada per Jorge Hirsch, de la Universitat de Califòrnia- mesura la qualitat professional del personal investigador, en funció de la productivitat i la quantitat de cites que han rebut els seus articles científics. 

En l'última actualització (octubre de 2022) el professor Lloret ha obtingut un 41 d'índex h i ocupa el primer lloc en l'àrea de telecomunicacions des de 2016, alhora que apareix en el huité en enginyeria, electricitat i electrònica, sent aquesta una àrea molt més oberta que aglutina múltiples camps de coneixement. “Aparéixer liderant de nou la llista de millors investigadors a Espanya en el camp de les telecomunicacions posa en èmfasi, un any més, la bona faena realitzada en el nostre grup d'investigació -format en la seua gran majoria per docents i estudiants del Campus de Gandia-, dins de l'institut d'investigació IGIC". 

Per part seua, la professora Sandra Sendra ha aconseguit un índex h 20, també en telecomunicacions, i se situa en la tercera posició de la llista i primera espanyola.“Estar en la llista dels millors investigadors a Espanya en el camp de les telecomunicacions és un honor i el reconeixement a la dedicació i l'esforç que un investigador o investigadora inverteix. A més, enguany estic doblement agraïda, perquè he escalat una posició, situant-me com la primera investigadora a Espanya dins d'un camp extremadament competitiu”.

Jaime Lloret, referent nacional 

Jaime Lloret és catedràtic en Enginyeria Telemàtica, dirigeix l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC) des de gener de 2017. És Llicenciat en Ciències Físiques, especialitat en Electricitat, Electrònica i Informàtica; Enginyer Electrònic i doctor en Telecomunicacions. Autor de 15 llibres i de més de 800 articles d'investigació publicats, llibres de caràcter competitiu i revistes internacionals. És editor cap de diverses revistes internacionals. Les xarxes sense fils de sensors, les xarxes P2P, i els protocols i algorismes de xarxa són alguns temes objecte de les seues investigacions. 

Sandra Sendra, entre les principals investigadores 

Sendra també és membre de l’IGIC, i des de febrer de 2021 és directora acadèmica del Grau en Tecnologies Interactives que ofereix el Campus de Gandia, on també va cursar els seus estudis universitaris. Actualment, imparteix classes en la UPV. Enginyera tècnica en Telecomunicació, en l'especialitat de Sistemes Electrònics, Graduada en Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge i doctora per la UPV, en Enginyeria Electrònica, la seua carrera investigadora està centrada en el camp del disseny de sensors, l'ús de noves tecnologies sense fils per a la implementació de xarxes de sensors i en els protocols de comunicacions i algorismes per al desenvolupament de solucions en l'àmbit de la Internet de les Coses (IdC), entre altres. Relacionat amb aquests temes, és autora de més de 200 publicacions, més de 85 articles en revistes internacionals i articles en conferències.

(01/11/2022)



EMAS upv