- -
UPV
 

Safor Salut

Safor Salut

Projectes innovadors d'intel·ligència artificial en malalties neurològiques

El programa de cooperació Safor Salut -iniciativa conjunta entre el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), FISABIO-Departament de Salut de Gandia, FISABIO-HACLE La Pedrera i la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES)- ha organitzat un taller de cocreació per a treballar conjuntament en l'aplicació de la intel·ligència artificial en el camp de les malalties neurològiques. 

Aquest repte, proposat per l'investigador del Campus de Gandia, Salvador Ardid, relacionat amb el diagnòstic, seguiment i tractament de malalties neurològiques mitjançant intel·ligència artificial (IA), s'ha desenvolupat a l'Hospital Comarcal Francesc de Borja.

L'objectiu de la sessió ha sigut madurar la idea, en cooperació amb tots els socis de l'entorn Safor Salut, amb la finalitat de generar projectes innovadors. Durant la jornada de treball han participat activament personal del Campus de Gandia, del servei de Neurologia i Neurofisiologia de l'hospital de Gandia, representants de FISABIO, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de la Safor (AFA La Safor) i l'Associació de Parkinson Gandia Safor (APGS).

Innovació i reptes sanitaris

Els tallers de cocreació del programa Safor Salut estan especialment enfocats a aquells casos, que requereixen un treball de desenvolupament d'un repte o una idea, en el qual és necessària la participació d'altres institucions per a dur-lo a terme. Són tallers en els quals persones amb diferents perfils participen en l'anàlisi de la situació, generant divergència, proposant com poden participar en el desenvolupament i les diferents vies de solució, que acaben estructurant-se en la definició d'un projecte d'investigació o innovació col·laboratiu.

Més informació en aquest enllaç

(01/10/2022)



EMAS upv