- -
UPV
 

BRIDGES 2022 Conference

BRIDGES 2022 Conference

Gènere, diversitat, ciència, acadèmia, igualtat. Trobada que acollirà del 12 al 16 de setembre el Campus de Gandia

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà BRIDGES 2022, del 12 al 16 de setembre. Es tracta d'una conferència de caràcter internacional que té com a objectiu principal fomentar un sistema científic més just i una acadèmia més diversa. 

Per a Soledad de Esteban-Trivigno, del comité organitzador i científic de BRIDGES 2022, “la finalitat és posar en comú, entre persones que investiguen en les diferents àrees de coneixement, unint Ciències Socials i STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), l'estat de l'art en relació pel que fa a les investigacions sobre gènere”. Així com, “bastir ponts i crear un espai de sinergies, noves col·laboracions… i aprendre”. 

Amb aqueix objecte, BRIDGES 2022 reunirà persones expertes de tot el món per a compartir dades i experiències sobre biaixos de gènere en els entorns acadèmics des d'una perspectiva interseccional. 

Programa científic multidisciplinari 

Durant la conferència s'oferiran set xarrades principals amb ponents internacionals referents en estudis de gènere. A més, el programa inclou quatre taules redones, tallers i més de 120 comunicacions. Les qüestions que s'abordaran al llarg dels cinc dies de durada del congrés, com ha indicat Soledad de Esteban-Trivigno, “són molt variades, però l'eix principal és el gènere: com afecta la ciència que produïm en la societat, com es conceben els gèneres, etcètera”.

D'altra banda, es comptarà amb un espai d'exposició dedicat a editorials i organitzadors d'aquesta trobada interdisciplinària. Ja que, per a preparar aquesta primera conferència, a més de patrocinadors i persones voluntàries, s'ha comptat amb diverses associacions, empreses i institucions col·laboradores, entre aquestes últimes, la Universitat Politècnica de València (UPV). 

Trobada híbrida

BRIDGES 2022 podrà seguir-se presencialment i en línia. D'aquesta manera, des de l'organització s'ha volgut facilitar l'accessibilitat de ponents i participants de tot el món.

Per a aquelles persones que desitgen assistir a l'esdeveniment, encara poden apuntar-se, però és necessari inscriure's, completant el formulari de registre en la pàgina web oficial de la trobada.

Inauguració de BRIDGES 2022

La inauguració tindrà lloc dimarts, 13 de setembre, i a ella assistiran la secretària d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat, Ángela Rodríguez; la vicerectora d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la Universitat Politècnica de València (UPV), Salomé Cuesta i representants del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS), entre altres.

Més informació: bridges2022.com

(01/09/2022)



EMAS upv