- -
UPV
 

Magistrals 2022

Magistrals 2022

La UPV selecciona a 25 docents, dos d'ells imparteixen classe en centres de Gandia

“Vas fer fàcil el difícil, i els somnis es van convertir en realitat”. “Gràcies per ensenyar-nos que no tenim límit”. “Eres el professor que mai va dubtar de les meues possibilitats, va confiar en mi i ara estic en el lloc que sempre havia somiat”. “Gràcies per ensenyar-nos que aprendre és viure”. 
 
Aquestes són algunes de les emotives dedicatòries que estudiants de primer curs dels campus d'Alcoi, Gandia i Vera de la Universitat Politècnica de València (UPV) han dedicat al seu professorat, a aquells que els van deixar una marca inesborrable. 
 
Cadascuna d'aquestes frases han sigut recollides en el diploma que ha entregat la UPV als 25 magistrals de 2022. I és que, la UPV va tornar a celebrar presencialment l'acte Magistrals, una iniciativa que pretén reconéixer la tasca de tota una professió: la de docent d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius.
 
13 dones i 12 homes excepcionals
 
En aquesta cinquena edició, la UPV ha seleccionat a 13 dones i 12 homes excepcionals a partir d'una enquesta realitzada entre l'alumnat de primer curs. Són els mateixos estudiants els qui recomanen a un professor o una professora, amb nom i cognoms, algú que els ha marcat per les seues excepcionals capacitats, un docent al qual recorden per la seua dedicació, el domini de la seua assignatura, la seua paciència, la seua implicació i la seua habilitat per a motivar als alumnes. 
 
Com en les quatre edicions anteriors, hi ha magistrals de qualsevol racó de la Comunitat Valenciana: d'Alzira, Benigànim, Elx, Foios o Xàtiva, per exemple. Professorat que imparteix principalment assignatures de Matemàtiques, Física i Química. També, de Dibuix Tècnic, Llengua i Literatura o fins i tot de Mitjans de Pagament Internacional. Treballen en l'ensenyament públic, en la privada o concertada.
 
Dos magistrals de Gandia
 
Entre els 25 magistrals d'aquesta cinquena edició hi ha dos docents de Gandia: Gonzalo Xirivella i Sara Grau. Gonzalo és professor de Llengua Castellana i Literatura en el Col·legi Escola Pia i Sara imparteix la mateixa matèria en l'IES. Tirant lo Blanc, i a més és cap del Departament de Llengua i Literatura del centre. 
 
Tant per a Xirivella com per a Grau, així com per a la resta de docents homenatjats durant aquest 2022, el guardó que atorga la UPV reconeix la tasca que realitza el professorat i que siga l’alumnat qui, amb les seues valoracions, els concedisca, el reconeixement té més valor i posa de manifest l'entusiasme i la passió que aboca en les seues classes.
 
(01/06/2022)



EMAS upv