- -
UPV
 

“Women”, al Campus de Gandia

“Women”, al Campus de Gandia

Exposició emmarcada en Equal Women Project i coordinada per l'alumna Kateřina Wiecková

És la societat igualitària o no? Nou dones comparteixen les seues històries i opinions sobre aquesta qüestió en l'exposició “Women”. La mostra, que acull el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut realitzada per Kateřina Wiecková, alumna Erasmus del Grau en Ciències Ambientals que s'imparteix al campus universitari. 

“Women”, nou dones, nou testimoniatges

“Women” recull les fotografies i els testimoniatges de Mara, Dida, Ronni, Sara, Rocío, Paula, Marina, Àngels i Maite, estudiants i professionals, de diverses edats i nacionalitats. A més, aquesta mostra és la continuació d'un documental que li ha validat a Kateřina Wiecková diversos premis en festivals. La finalitat d'aquest treball és “difondre i donar veu als problemes de desigualtat amb els quals es troben les dones en la seua vida quotidiana”.

Per aquesta raó, “Women” inclou les fotografies de les nou dones que s'han afegit a la iniciativa. Així com els vídeos on cadascuna d'elles comparteix amb l'autora del projecte les seues experiències professionals, les seues vivències del dia a dia, la pressió social que han sentit o senten… fins als comentaris inapropiats que els arriben pel simple fet de ser dona. 

Coneix els testimoniatges de les nou protagonistes de “Women” en aquest vídeo introductori a l'exposició: https://youtu.be/jbr6dfr4wfe

Què es pot fer per a erradicar la violència que pateixen dones i xiquetes a tot el món?

En general, la violència contra la dona és definida com “qualsevol acció sexista que té com a conseqüència un mal físic, psicològic o emocional en la dona i que pot ser produït per un maltractament verbal o físic”. Però, ja siga violència psicològica, violència física, violència sexual, violència en el treball… sempre produeix multitud de seqüeles. Per això, són diverses les vies que, des d'institucions i associacions, així com en els testimoniatges recollits en el projecte “Women”, es proposen: entre elles, la denúncia, la informació i, sobretot, l'educació. 

En aquest sentit, l'exposició “Women”, emmarcada en Equal Women Project, amb la col·laboració de l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Gandia, del Vicerectorat d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV i del Campus de Gandia, inclou tallers explicatius a desenvolupar en els centres educatius. Com, per exemple, la xarrada informativa que s'ha oferit a l'IES Veles e Vents del Grau de Gandia.

L'exposició “Women” de Kateřina Wiecková, alumna Erasmus del Grau en Ciències Ambientals, estarà oberta al públic fins al 10 de juny, en l'Edifici A, del Campus de Gandia.

(30/05/2022)



EMAS upv