- -
UPV
 

Com afecta la incertesa laboral a la teua salut mental?

Com afecta la incertesa laboral a la teua salut mental?

Resol els teus dubtes en directe en el pòdcast que ha organitzat LabdSo

Problemes en l'estat d'ànim, inhabilitat social, trastorns de somni… La falta de certeses en l'àmbit laboral afecta de manera diferent a cada persona, però pot ser una important font d'ansietat i estrés. Per aquesta raó, és recomanable estar alerta. I és que, com apunta el personal expert, “la incertesa laboral ens afecta molt i a diferents nivells. L'ésser humà busca certeses, tindre les coses sota control, ja que contribueix al seu benestar”. 

Ansietat pel futur laboral

Existeixen moments, com la pandèmia generada per la COVID-19 o per diverses circumstàncies, tant personals com laborals, que provoquen pors i inseguretats. A més, els nivells d'ansietat poden augmentar també en aquelles persones més joves que busquen fer-se un lloc en el mercat professional o que estan a punt de culminar els seus estudis universitaris i desitgen trobar una oportunitat laboral.

Encara que no es pot generalitzar quant als efectes que pot tindre la incertesa laboral en la salut mental de les persones, la veritat és que hi ha senyals que suggereixen cercar ajuda psicològica. 

“La psiquiatria és una disciplina més de la medicina que s'ocupa de la prevenció, diagnòstic, tractament i recuperació dels trastorns en la salut mental. El sofriment que produeixen aquestes malalties és enorme i l'ajuda de l'especialista resulta determinant en el seu restabliment”, apunten especialistes en la matèria.

Pòdcast sobre psicologia

Descobreix-ho en el pòdcast que ha organitzat el Laboratori de So, LabdSo, del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), en col·laboració amb Core Mitjana i Investe Psicòlegs.

L'esdeveniment, dirigit a l'alumnat, tindrà lloc el dijous, 19 de maig, a les 12.30 hores, a la Sala de Conferències 1 i 4 del Campus de Gandia.

(18/05/2022)



EMAS upv