- -
UPV
 

Moda, sostenibilitat i canvi climātic

Moda, sostenibilitat i canvi climātic

La UPV s'adhereix al Fòrum Social de la Indústria de la Moda d'Espanya

Amb la finalitat de treballar en unió amb la indústria de la moda en línies d'investigació que contribuïsquen a crear un entorn industrial sostenible, la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha incorporat al Fòrum Social de la Indústria de la Moda d'Espanya. Aquest fòrum està compost per organitzacions compromeses amb la sostenibilitat social, ambiental i econòmica del sector industrial i de distribució de la moda. El Corte Inglés, Grup Tendam, Inditex o Mango són algunes de les multinacionals espanyoles que formen part d'aquesta iniciativa.

Moda sostenible per a un futur sostenible

La signatura d'adhesió de la UPV al Fòrum Social de la Indústria de la Moda d'Espanya ha tingut lloc en una trobada celebrada al Campus de Gandia. Per a José Antonio Ontalba, director del Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art (DCADHA) i encarregat de signar en representació de la UPV l'acord d'adhesió, aquesta col·laboració “suposa una excel·lent oportunitat de connectar la innovació que es realitza des de la Universitat amb la transformació d'un dels sectors industrials en el qual treballen més de cent milions de persones en el món”.

Per la seua part, la professora Nadia Alonso ha manifestat la importància que té aquesta cooperació perquè “tres de cada quatre persones que treballen en la indústria són dones i, per tant, millorar les seues condicions de treball significa implementar també polítiques de gènere que poden canviar la vida de les pròximes generacions a escala global”. A més, el professor Esteban Galán ha subratllat “la necessitat que té la indústria d'implementar eines per a poder mesurar l'impacte de les accions que en l'àmbit de la sostenibilitat desenvolupen les empreses del sector de la moda”. 

Intercanvi d'experiències

La UPV - amb la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Salamanca - treballarà en el Fòrum Social de la Indústria de la Moda d'Espanya “per a facilitar la tecnologia i els instruments de mesura necessaris per a calibrar l'impacte d'aquesta profunda transformació que està escometent la indústria de la moda”. En aquest sentit, la UPV aportarà l'experiència adquirida a través del projecte europeu SFES, dirigit a identificar les habilitats que necessita la indústria de la moda en l'àmbit de la sostenibilitat i transformar-les en oportunitats que fomenten l'ocupabilitat dels titulats. 

El Fòrum suposa una excel·lent oportunitat per a transferir els resultats dels projectes d'investigació, en canvis efectius que modifiquen la indústria de la moda en àmbits com les matèries primeres, la cadena de producció, les cadenes de subministrament o la xarxa de distribució. També existeixen altres àrees menys conegudes, com el disseny de la peça o la mateixa percepció que té el consumidor de la marca, que poden contribuir de manera decisiva a millorar la sostenibilitat en el sector de la moda. 

Aquesta col·laboració s'emmarca dins de les múltiples accions que estan desenvolupant-se des de la UPV per a connectar la innovació i el coneixement amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030.

(10/05/2022)



EMAS upv