- -
UPV
 

Setmana del Llibre

Setmana del Llibre

El còmic, protagonista de les activitats organitzades per la Biblioteca Campus Gandia-CRAI

Cada 23 d'abril se celebra el Dia del Llibre i del Dret d'Autor. Aquesta data és simbòlica per a la literatura universal, i va ser triada per la Conferència General de la UNESCO per a retre homenatge al llibre i als seus autors. També, per a fomentar la lectura entre la població. 

Amb aquest propòsit, des de la Biblioteca Campus de Gandia-CRAI s'han programat diverses activitats: 

“Il·lustració, còmic i compromís social” 

L’exposició, organitzada per la Fundació FULL, Fundació pel Llibre i la Lectura, posa en valor la relació entre la il·lustració gràfica, el còmic i el compromís social, a través dels treballs realitzats per alguns dels més importants professionals valencians al llarg dels últims vint anys.

La mostra es compon de panells, i cadascun d'ells se centra en una temàtica diferent: compromís ideològic i polític, crisi econòmica, sensibilització i inclusió social, igualtat de gènere i violència masclista, col·lectiu LGTBI, memòria històrica, defensa de la llengua valenciana, activisme mediambiental solidaritat humana internacional, sàtira social i política, drets humans, laborals i de la infància. A més, cada panell inclou una selecció de còmics de les Biblioteques de la UPV, que pot consultar-se i reservar-se des del blog de la Biblioteca.

L'exposició “Il·lustració, còmic i compromís social” romandrà oberta al públic del 26 d’abril al 13 de maig, de 8 a 21 hores, a la Biblioteca Campus Gandia-CRAI.

“Això de sempre, però que siga nou”

I amb la finalitat de retre homenatge a José Luis Macías Sampedro, un dels últims representant viu de la mítica Editorial Valenciana, es presenta l'exposició “Això de sempre, però que siga nou”. 

Dibuixant d'estil net i equilibrat, Macías Sampedro va abandonar Andújar, on va nàixer l’any 1929, per a traslladar-se a València i estudiar en l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles. Ací va iniciar la seua trajectòria, i durant els anys 40 i 50 va omplir els quioscos amb els seus quadernets d'aventures (Roberto Alcázar i Pedrín, Comandos…) i revistes (Mariló, Jaimito…). Posteriorment, desenvoluparia una dilatada activitat professional com a il·lustrador de llibres infantils i juvenils. El que li valdria el reconeixement i la difusió internacional. Així mateix, es va encarregar de gran part de les portades de la popular sèrie de novel·les de ciència-ficció Luchadores del espacio.

L'exposició “Això de sempre, però que siga nou” estarà oberta al públic del 28 d'abril al 30 de maig, a la Sala Triangular del Campus de Gandia. 

(04/05/2022)



EMAS upv