- -
UPV
 

L'impacte del canvi climātic en la costa valenciana

L'impacte del canvi climātic en la costa valenciana

Jornada sobre medi ambient al Campus de Gandia

Com afecta el canvi climàtic a la costa mediterrània? Quines zones són més vulnerables? Quin paper exerceix la societat en la lluita contra el canvi climàtic? A aquestes i altres qüestions tractaran de respondre experts i professionals durant la jornada “Parlem del medi ambient: l'impacte del canvi climàtic en la costa”. 

L'activitat, que ha organitzat el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) amb el suport de l'Aula Gandia Escena Urbana, la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent i l'Ajuntament de Gandia, se celebrarà el 7 d'abril, de 8.30 a 18.30 hores, en les instal·lacions del campus universitari. 

Parlem del medi ambient i de l'impacte del canvi climàtic en la costa

La jornada “Parlem del medi ambient: l'impacte del canvi climàtic en la costa” està dirigida a estudiants i professionals, així com a tota aquella persona que vulga conéixer els avanços que s'estan produint en general i, en particular, els efectes de l'impacte del canvi climàtic en la costa espanyola. 

Vicent Esteban Chapapría, catedràtic de l'Escola Tècnica Superior Enginyers de Camins, Canals i Ports de la UPV, serà l'encarregat d'obrir el programa amb la ponència titulada “La cruïlla actual de la costa”.

Després de la sessió inaugural, es donarà pas a la primera de les tres taules redones previstes: “Adaptació de la costa valenciana als efectes del canvi climàtic”, “El paper de la societat en la lluita contra el canvi climàtic” i “Ambientòlegs davant del canvi climàtic”. S’hi abordaran aspectes com els efectes del canvi climàtic projectats sobre les costes valencianes, les mesures a adoptar per a protegir les infraestructures o l'ús recreatiu de les platges. Així mateix, es debatrà sobre la responsabilitat de la població i el paper de l'ambientòleg com a professional que respon a la problemàtica mediambiental. 

Experiències d'emprenedoria

A més de les taules redones indicades, durant la jornada “Parlem del medi ambient: l'impacte del canvi climàtic en la costa” es presentaran l'experiència d'emprenedoria: RedEco EC. Aquesta consultoria ambiental especialitzada en economia circular i simbiosi industrial, utilitza els seus principis per tal d’ajudar i acompanyar els seus clients en una transició cap a un model de producció i consum més sostenible i transformar febleses individuals en fortaleses col·lectives. 

La jornada “Parlem del medi ambient: l'impacte del canvi climàtic en la costa” serà inaugurada per la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón i José Manuel Prieto, alcalde de Gandia. 

Les sessions s'impartiran a la Sala de Conferències 1 i 4 del Campus de Gandia, de 9.30 a 18.30 hores. 

Més informació i inscripció.

(31/03/2022)



EMAS upv