- -
UPV
 

Expormim, Premi Nacional de Disseny 2021 modalitat Empreses

Expormim, Premi Nacional de Disseny 2021 modalitat Empreses

Disseny artesanal i sostenible amb segell UPV

“És el màxim reconeixement al qual una empresa dedicada al disseny com la nostra pot aspirar en l'àmbit nacional”, han subratllat des d’Expormim. Aquesta entitat valenciana, Premi Nacional de Disseny 2021, modalitat Empreses, compta amb més de mig segle d'experiència en el sector del disseny i la fabricació de mobiliari d'interior i exterior. 
 
De l'Exportadora del Vímet a Expormim
 
Present en l’àmbit nacional i internacional, ha anat desenvolupant diverses línies de productes. Adaptant-se així a les tendències del mercat i les demandes del consumidor. Miguel Laso va fundar L'Exportadora del Vímet l'any 1960. Des d'aquell moment, els seus cistells, ampollers, paravents, safates… fabricats amb vímet es van convertir en productes estimats a tot el món. Amb el pas del temps, l'empresa va ampliar la seua producció i les seues instal·lacions, per a respondre a la creixent demanda. Va ser llavors quan va començar a utilitzar nous materials en la fabricació dels seus mobles. 
 
Col·laboració amb la UPV
 
En 2007, ja com a Expormim, va iniciar la seua col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV), a través del Grup d'Investigació i Gestió del Disseny (Grup IGD). Com ha indicat el professor del Campus de Gandia de la UPV, Javier Pastor, “el Premi Nacional de Disseny atorgat a l'empresa Expormim suposa el premi a tota una labor. De la mà del catedràtic del Departament de Dibuix de la UPV, Manuel Ramón Lecuona López, des de 2008 a 2012 i posteriorment i fins a l'actualitat, han sigut més de deu anys integrant la cultura del disseny, la cultura del projecte en l'organigrama de l'empresa. Hem crescut de la mà. A més de dissenyar i desenvolupar col·leccions per a l'empresa, he actuat com a consultor en direcció de disseny, direcció d'art, disseny gràfic i comunicació. Professionalment, estem parlant del projecte més important en el qual he participat i personalment m'ha aportat moltíssim des del punt de vista humà”.
 
Premi Nacional de Disseny 2021 
 
També des d’Expormim han assegurat que, “un trosset d'aquest premi correspon a la UPV, amb qui col·laborem estretament” i que “la presència de la UPV està igualment en el capital humà de l'empresa”. De fet, personal docent, investigador i titulats per la UPV treballen i col·laboren amb aquesta firma valenciana. 
 
Premi Nacionals d’Innovació i de Disseny
 
Els Premis Nacionals d'Innovació i de Disseny, que concedeix el Ministeri de Ciència i Innovació, tenen com a objecte distingir aquelles persones i entitats que han fet de la innovació un element indispensable en el desenvolupament de la seua estratègia professional i del seu creixement empresarial. Així mateix, es reconeix els professionals i les empreses que han contribuït significativament a l'increment del prestigi del disseny espanyol i a les firmes que, incorporant-lo a la seua estratègia empresarial, han demostrat que el disseny és una potent palanca de la innovació i la competitivitat.
 
(24/03/2022)



EMAS upv