- -
UPV
 

Dones, forįa i canvi

Dones, forįa i canvi

Exposició sobre el paper actiu de la dona en la transformació social a l'Índia rural

“Dones, força, canvi”. Aquest és el títol de l'exposició organitzada per la Fundació Vicente Ferrer (FVF), que documenta fotogràficament la vida de set dones que participen en el Programa de Desenvolupament Integral de la Fundació. Aquesta mostra podrà visitar-te del 4 al 16 de març, en l'Aulari (edifici A) del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Dona, la força del canvi

L'exposició “Dones, força, canvi” està plantejada des d'un doble vessant. D'una banda, presenta la vida quotidiana de les dones, el seu treball, la intimitat de l’espai domèstic, els seus costums i tradicions, i les seues relacions amb la família i amb la resta de la comunitat. D’una altra banda, relaciona la realitat de cada dona amb els diversos àmbits d'actuació del Programa de Desenvolupament Integral que duu a terme l’FVF.

“Aquesta mostra obri una finestra a la vida quotidiana de set dones que, amb el suport de la Fundació, han trencat amb les estructures socials que les oprimeixen, aconseguint un futur millor per a elles i per a les seues famílies”. 

Reptes a l'Índia rural

L'Índia és el segon país més poblat del món, amb més de 1.300 milions d'habitants, i una extensió de 3.287 km². És bressol d'importants religions: hinduisme, budisme, jainisme i sikhisme, i en els últims anys el seu creixement econòmic ha sigut notable. Així i tot, l'Índia és un país de contrastos. Conviuen l'opulència econòmica i la pobresa extrema; la innovació tecnològica en les urbs amb els sistemes més tradicionals en el món rural. 

El sistema patriarcal discrimina les dones; a l'Índia aquest sistema desenvolupa unes característiques que el fan especialment virulent. L'alta mortalitat materna, els matrimonis infantils, els avortaments selectius, la violència de gènere i la falta d'accés a la sanitat i a l'educació són només alguns dels exemples que situen l'Índia com el quart país del món més perillós per a ser dona. 

La Fundació Vicente Ferrer treballa des de fa quasi 50 anys en els estats d’Andhra Pradesh i Telangana, amb l'objectiu d'erradicar la pobresa extrema i empoderar les persones de les comunitats rurals més desfavorides. 

L'exposició “Dones, força, canvi” estarà oberta al públic del 4 al 16 de març en l'Aulari, edifici A, del Campus de Gandia.

(15/03/2022)



EMAS upv