- -
UPV
 

“Porte una científica al meu col·legi”

“Porte una científica al meu col·legi”

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha afegit, un any més, a la iniciativa 11defebrero.org per a commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.
 
En el marc d'aquesta acció s'inclou la campanya “Porte una científica al meu col·legi”. Impulsada pel Comité d'Igualtat del Campus de Gandia, amb el suport de la Càtedra IVIO-UPV i del American Space València, aquesta activitat es desenvoluparà del 7 al 18 de febrer. 
 
-Tècniques d'estudi de cetacis (8 i 9 de febrer). Taller impartit per Blanca Feliu i Eva Mestre, investigadores i professores del Campus de Gandia. Dirigit a estudiants de 2n de l'ESO de l'IES Gabriel Císcar d'Oliva. 
 
-La dona i la ciència en l'entorn rural (8 i 9 de febrer). Taller impartit per Àngels Gandia, estudiant del Grau en Ciències Ambientals i Isabel Pérez, professora del Campus de Gandia. Dirigit a estudiants d'infantil i primària del Col·legi Rural Agrupat Alfauir-Ròtova.
 
-Un dia en la vida d'una dona científica (9 de febrer). Taller impartit per Eva Mestre i Maite Sebastiá, investigadores i professores del Campus de Gandia. Dirigit a estudiants de 1r de l'ESO de l'IES Gregori Maians d'Oliva. 
 
-Projecció de Mission Blue (11 de febrer, a les 10.00 hores, a l'Aula Magna del Campus de Gandia). Documental sobre la campanya de l'oceanògrafa Sylvia Earle per a salvar els oceans del planeta contra amenaces com els residus tòxics o la pesca excessiva. Activitat dirigida a estudiants de centres d'Educació Secundària. 
 
-Crea la teua pròpia vacuna (11 de febrer). Taller impartit per Ángela Campos, Teresa Rubio i Pilar Sánchez, tècnic del Campus de Gandia amb la col·laboració de l’Institut de Biomedicina de València. Dirigit a estudiants de 2n curs d'infantil del CEIP Miguel de Cervantes de Xirivella.
 
-Per què és necessari un dia per a les xiquetes en la ciència? Experiments de dendrocronologia (11 de febrer). Taller impartit per Virgínia Garófano, professora i investigadora, i Natalia Sastre, tècnica del Campus de Gandia. Dirigit a estudiants de 4t i 5é d'Educació Primària del CEIP Rosalía Bondia de Pego. 
 
-La màgia dels electrons (11 de febrer). Taller impartit per Romina del Rei, professora i investigadora del Campus de Gandia. Dirigit a estudiants de 5é i 6é d'Educació Primària del CEIP Sant Pere Apòstol de L'Alqueria de la Comtessa. 
 
-Les dones rurals. Taller de cultius i cultura popular (11 de febrer). Taller impartit per Àngels Gandia, estudiant del Grau de Ciències Ambientals, i Sagrari Torres, professora i investigadora del Campus de Gandia. Dirigit a estudiants de 1r de l'ESO de l'IES María Enríquez de Gandia.
 
-Les xiquetes i la ciència. Experiments de química recreativa (11 i 14 de febrer). Taller impartit per Josepa Costa, tècnica del Campus de Gandia, i la professora Sagrario Torres, professora i investigadora. Dirigit a estudiants de 3r, 4t, 5é i 6é d'Educació Primària del CEIP Joan Martorell de Gandia. 
 
(11/02/2022)



EMAS upv