- -
UPV
 

Enric Valor i Vives

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit el 22 de desembre de 1999


Paraules del Rector

El mil·lenni, els termes del qual acariciem, ens deixa entre altres un llegat, que justifica les bases per a construir una nova era. Res no serà ja igual, la tecnologia ha aconseguit trencar les fronteres de la incomunicació, el temps i la distància han globalitzat els missatges. Res de tot el que passa en qualsevol racó del planeta ens resulta ja alié. Les comunicacions ens permeten seure al voltant de la immensa taula redona de la humanitat.

Fer-ho sense vertigen, i amb la dignitat de saber cada u el lloc que ocupa, des d'on parla, requereix més que mai l'esforç col·lectiu.

Gaudir de la pròpia identitat, i de l'idioma com a tret diferencial, és un dret dels homes i dels pobles. Sentir-se orgullós d'aquesta manera de ser i expressar-se és una manifestació de respecte a la història i a les cultures dels qui ens van precedir. Mantenir-la, difondre-la i llegar-la a les generacions venidores és una exigència ètica per a tots els ciutadans.

Estimular el compliment de tots aquests drets i deures cap a la nostra identitat cultural forma part de l'essència universitària.

Des d'aquesta convicció, la Universitat Politècnica de València incorpora avui al seu elenc de doctors, pels seus mèrits, Enric Valor. Un valencià que ha dedicat la seua vida a la investigació de la cultura del seu poble, a través fonamentalment del llenguatge, instrument bàsic de la comunicació.


EMAS upv