- -
UPV
 

Fibril·lació auricular

Fibril·lació auricular

José Joaquín Rieta, del campus de Gandia de la UPV, lidera un estudi de referència mundial sobre fibril·lació auricularEl científic del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València José Joaquin Rieta ha liderat un estudi de més de dos anys que conté els últims avanços en anàlisi de senyals per al diagnòstic i tractament de les arítmies auriculars.


El treball, de gran magnitud internacional, ha estat publicat en un número especial per la revista Biomedical Signal Processing and Control (processos i control de senyals biomèdics), publicació pertanyent a l'editorial Elsevier, líder mundial en edició científica en l'àmbit de les ciències de la salut.


En paraules del mateix Rieta, "es tracta d'un treball que els editors hem estat desenvolupant durant els dos últims anys. En aquest període de temps, hem convidat els grups d'investigació més rellevants del món en l'àmbit de l'enginyeria i de l'anàlisi de senyals en les arítmies auriculars, la qual cosa ha donat lloc a la selecció d'investigacions capdavanteres que descriuen els avanços més recents en aquests camps".


Després d'un procés de revisió molt exigent per experts internacionals, el número especial coordinat pel professor Rieta reuneix set articles sobre tres aspectes fonamentals de les arítmies auriculars: l'ablació, la detecció de l'arítmia i la resposta ventricular durant la fibril·lació auricular.


Entre els avanços més rellevants assolits en l'àmbit internacional en els últims anys i reflectits en aquesta publicació destaquen: un mètode no invasiu per a predir el resultat de l'ablació per catèter; un altre per a detectar amb gran precisió el començament i el final dels electrogrames bipolars (crucial per a elaborar mapes d'activació auricular), i un tercer per a la detecció automàtica de taquicàrdia auricular, que la discrimina amb gran precisió enfront del flutter o aleteig auricular, arítmia cardíaca que provoca un batec accelerat del cor.


Pròxima edició virtual de l'estudi


Biomedical Signal Processing and Control inclou també un treball desenvolupat per l'equip del professor Rieta, juntament amb investigadors de Castella-la Manxa, que estudia la influència de la fibril·lació auricular en la resposta dels ventricles.


La rellevància d'aquest número especial ha estat considerada com extraordinàriament important per part de l'editorial, de manera que, en benefici de la comunitat científica, Elsevier crearà pròximament un número especial virtual que conté aquesta recopilació d'articles i que estarà disponible mitjançant accés lliure, en contrast amb la necessària subscripció de pagament habitual en aquest tipus de publicacions.


Sis milions d'europeus pateixen aquesta arítmia


La fibril·lació auricular és l'arítmia cardíaca més comunament diagnosticada en la pràctica clínica cardiològica, amb una prevalença estimada en el món desenvolupat de l'1-2% de la població general, xifra que augmenta fins al 15% en la població major de 70 anys.


Al voltant de sis milions d'europeus pateixen aquesta arítmia i s'estima que, a causa de l'envelliment de la població, la seua prevalença es duplicarà en els pròxims 50 anys. En aquest sentit, un de cada quatre adults majors de 40 anys patirà fibril·lació auricular al llarg de la seua vida.


Més informació
    Notícia UPV TVComparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Estudia en anglès Estudia en anglès
La UPV ofereix 9 graus, 6 màsters i quasi 600 assignatures en l'idioma més universal, la majoria vinculats a grups d'alt rendiment
Allotjament d'estudiants Allotjament d'estudiants
La UPV facilita informació sobre més de 200 ofertes de lloguer de pisos i 25 residències i col·legis majors en les rodalies dels seus tres campus
Programes acadèmics Programes acadèmics
La UPV ofereix l'opció de garantir l'accés al màster consecutiu en la preinscripció de grau
Notes de tall Notes de tall
Coneix les del curs passat i orienta't sobre els títols amb més demanda. Què fer si la teua nota és inferior a la del grau que vols estudiar?
Simulador de notas Simulador de notas
Selecciona el grau que desitges estudiar i calcula la teua nota d'admissió a partir dels teus resultats en batxillerat i les PAU
QS World University Rankings 2021 QS World University Rankings 2021
La UPV obté la seua 2a millor marca històrica i se situa com a universitat més destacada de la Comunitat Valenciana i en el top 400 a nivell mundial

EMAS upv