Lucía Quesada estudia 3r curs del Grau en Tecnologia Digital i Multimèdia, que s'imparteix a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació. Segons el seu professorat, “sempre ha sigut una alumna molt aplicada, que superava amb escreix els objectius de les matèries”. Segons les seues amistats, “una crac”.
Fa dos anys, acabada d'aterrar a la Universitat Politècnica de València, va començar a realitzar directes en el seu canal de Twitch. Allí retransmetia en viu les seues sessions d'estudi, per a animar a altres a seguir el seu exemple. Aplicant el mètode Pomodoro, Lucía estableix tandes d'estudi de 50 minuts, seguits de descansos de 5 o 10 minuts.
Ara, Lucía fa el salt al canal Twitch de la UPV i convida tota la comunitat estudiantil a sumar-se al seu pla. Durant tot el mes de maig, Quesada farà directes diàriament, de dilluns a divendres, de 9 a 12 h. Si estàs estudiant per als exàmens finals o preparant les proves d'accés a la universitat, connecta't al canal i concentra els teus esforços alhora que Lucía.
Pomodoro és una tècnica popular de gestió del temps que consisteix a treballar en sessions intenses, separades per intervals breus per a maximitzar la concentració. Va ser Francesco Cirillo, un estudiant amb problemes d'atenció, qui va desenvolupar aquesta tècnica en la dècada del 1980. Per a mesurar el temps, usava un cronòmetre de cuina amb forma de tomata (pomodoro, en italià).
Pomodoro es basa en la idea que les pauses regulars poden millorar l'agilitat mental i oferir una resposta eficient enfront del temps, en lloc de l'estat d'ansietat que provoca el pas de les hores sense un objectiu o la procastinació. A més, ajuda a aconseguir un estat d’atenció més elevat, la qual cosa finalment augmenta el rendiment.
“Els meus anys de batxillerat van ser un punt d'inflexió: en èpoques d'examen, recorde anar a la biblioteca del meu barri i usar Pomodoro per a organitzar les asignatuas i fragmentar el temps”, comenta Lucía Quesada. “Els caps de setmana, com em quedava a casa, seguia els directes d'altres persones que estudiaven en temps real en Twitch o Youtube. Això em va ajudar molt de cara a les PAU. I no sols a mi: a poc a poc, els meus companys de classe es van anar contagiant. Van posar en pràctica mètodes semblants als meus, i van aconseguir millorar els seus resultats.”
Notícies destacades