- -
UPV
 

Rànquing 'El Mundo'

La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments

[ 19/05/2022 ]

a Universitat Politècnica de València (UPV) és, segons el Rànquing 2022 de les 50 titulacions més demandades que publica el diari El Mundo, la millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts i Ciència i Tecnologia dels Aliments.

A més, la UPV és la segona universitat més destacada del país per a cursar estudis d'Arquitectura, Edificació, Enginyeria Agrícola i Enginyeria Química, i la tercera en Enginyeria Civil, Enginyeria de Tecnologies Industrials, Enginyeria Mecànica i Enginyeria de Tecnologies de Telecomunicació.

La UPV, principal alternativa al domini de l'eix Madrid-Barcelona

Globalment, la UPV és la principal alternativa al domini nacional de l'eix Madrid-Barcelona. No en va, la institució actualment dirigida per José E. Capilla és la cinquena universitat amb major presència en el rànquing, només per davall de quatre pertanyents a citat eix, a més de ser la primera politècnica d'Espanya en aquest àmbit.

En concret, en una classificació que inclou les 5 universitats més sol·licitades de les 50 titulacions més demandades, la UPV apareix en un total de 13 graus, afegint als 11 anteriors (3 primers, 4 segons i 4 tercers llocs) la quarta posició nacional, tant en Enginyeria Elèctrica com en Enginyeria Informàtica.

Quasi el doble de ‘presències’ que la resta d’universitats valencianes juntes

A nivell autonòmic, el lideratge de la UPV no admet discussió. No en va, els seus resultats quadrupliquen els de la següent universitat valenciana amb major presència en el rànquing, la Universitat d'Alacant, amb 3 graus.

De fet, les 13 presències de la UPV en el rànquing suposen quasi el doble de la suma de totes les de les altres universitats valencianes juntes (7): Universitat d'Alacant (3), Universitat de València (2), Universitat Jaume I (1) i Universitat Miguel Hernández (1).

Notícies destacades


Obertura de curs 23-24 Obertura de curs 23-24
La UPV sol·licita un Pla Pluriennal de Finançament (PPF) que diferencie a l'única universitat tecnològica de la Comunitat Valenciana
ARWU 2023 ARWU 2023
El ranking de Shanghái reafirma un año más a la UPV como mejor politécnica de España
Revolución matemática Revolución matemática
Investigadores de la UPV descubren un método más rápido y preciso para calcular funciones de matrices que desplaza un sistema con medio siglo de primacía
Conductika Conductika
La UPV y Koynos desarrollan una herramienta que ayuda a determinar las causas de las alteraciones conductuales de personas con discapacidad intelectual
Del 18 al 22 de septiembre Del 18 al 22 de septiembre
València, capital mundial de los museos y la conservación del patrimonio artístico
Nuevo modelo clasificatorio Nuevo modelo clasificatorio
Un estudio matemático UPV propone imitar el sistema de competición de la Fórmula 1 para aumentar la competitividad de LaLigaEMAS upv