Cafès Consciència: Monòlegs científics

📅 Dimarts, 13 de maig
🕖 19.00 h
📍 Cafeteria del Campus d’Alcoi – Edifici Carbonell

Tornen els Cafès Consciència! Una nova edició per a gaudir de la ciència en un ambient pròxim, amb humor, cafè… i molta curiositat. Quatre monòlegs per a pensar, riure i aprendre sobre fongs, estructures, matemàtiques i emocions.

La Setmana de la Ciència compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació. També col·laboren la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi; l’Obra Social Caixa Ontinyent i Multiscan Technologies.

🎤 Monòlegs d’aquesta edició:


La que s’aveïna! La resistència als antifúngics

Carolina Rober Pérez

Els fongs també es rebel·len. Igual que els bacteris, s’estan tornant resistents als medicaments antifúngics, creant un vertader caos microscòpic. En aquest monòleg, descobrirem com s’han convertit en un problema de salut pública i quina estratègies científiques estem desenvolupant per a fer-los front. Tot això, amb humor… i sense prejudicis cap als tuppers oblidats.

👩‍🔬 Carolina Rober és biotecnóloga (UPV) i màster en Tecnologia Agroalimentària (UMH). Actualment realitza el seu doctorat en el IATA-CSIC investigant proteïnes antifúngiques. Apassionada de la divulgació, participa en xarrades, vídeos i monòlegs científics.


Què tenen en comú els edificis i els fardatxos?

Mariluz Gerbaudo

Els esdeveniments climàtics extrems ens obliguen a repensar les nostres ciutats. I si la solució estiguera en la naturalesa? Des de la investigació en la UPV, es dissenyen edificis resilients inspirats en els mecanismes d’adaptació d’animals com els fardatxos. Una xarrada sobre biomimética, estructures i creativitat aplicada a l’enginyeria civil.

👷‍♀️ Mariluz Gerbaudo és enginyera civil per la Universitat de Córdoba (Argentina) i màster en Enginyeria del Formigó (UPV). Realitza el seu doctorat en la UPV en un projecte europeu sobre estructures i col·lapse progressiu.


La importància de dir-se e

Francisco Pedroche

El número e està pertot arreu: en el creixement, en l’interès compost, en la naturalesa… Però per què és tan especial? Què ho fa digne de tenir nom propi? Un repàs amb humor (i logaritmes!) a aquest número tan fonamental com poc conegut.

🧮 Francisco Pedroche és investigador en l’Institut Universitari de Matemàtica Multidisciplinària (IMM) i guanyador de l’I Certamen de Monòlegs Científics de la UPV (2024).


Neuromarketing i l’univers d’emocions

David Juarez Home

Què sentim quan comprem? Per què triem una marca enfront d’una altra? El neuromarketing estudia com les emocions influeixen en les nostres decisions de consum. A través d’exemples reals, descobrirem com s’activen emocions específiques per a connectar amb el públic i transformar l’experiència d’usuari.

🧠 David Juarez és doctor en Neuromarketing i Enginyeria, professor al Campus d’Alcoi (UPV) i expert en comportament del consumidor. Dirigeix MaCom UPV i els laboratoris de neuroeducación i neuroemprendimiento.


💬 Ciència per a tots els públics, en format pròxim, divertit i amb un bon cafè. T’esperem!