El Màster Universitari en Enginyeria d’Organització i Logística (MUEOL) del Campus d’Alcoi de la UPV ha dut a terme l’activitat formativa “Desafiament a la cuina”, una iniciativa inclosa en l’assignatura Gestió de Recursos Humans. Aquesta proposta té com a objectiu reforçar les competències professionals de l’estudiantat mitjançant una dinàmica pràctica orientada a la millora del treball en equip i la gestió eficient de recursos.
“Desafiament a la cuina” s’estructura com un exercici col·laboratiu en el qual els estudiants del MUEOL han de planificar, coordinar i executar l’elaboració de diferents plats, aplicant conceptes propis de l’enginyeria d’organització. A través d’aquesta experiència, l’alumnat treballa aspectes fonamentals com la productivitat, la qualitat, la fiabilitat i l’eficiència en entorns complexos, traslladant a l’àmbit culinari situacions similars a les que es donen en projectes reals de gestió i logística.
Una vegada finalitzada l’activitat culinària, els participants van realitzar una posada en comú, en la qual van analitzar els principals reptes trobats durant el procés: organització de l’equip, presa de decisions, repartiment de tasques, optimització del temps o resolució d’imprevistos. Aquesta anàlisi posterior permet reforçar aprenentatges clau de l’assignatura i millorar la comprensió dels processos de treball col·laboratius.
La participació en “Desafiament a la cuina” es consolida així com una activitat formativa de valor afegit dins del Màster Universitari en Enginyeria d’Organització i Logística, ja que ofereix un entorn pràctic on aplicar competències transversals essencials per a l’àmbit empresarial. Entre elles destaquen el treball en equip, el lideratge, la gestió de l’estrès, la gestió de recursos, la comunicació i la resolució de problemes.
