- -
UPV
 

Grau en Conservació i Restauració de Béns Culturals Campus de Vera (València), Universitat Politècnica de València

Presentació del grau

El Grau en Conservació i Restauració de Béns Culturals té com a objectiu principal la formació del professional, la funció del qual és la preservació i transmissió del patrimoni artístic i cultural.

Amb aquesta finalitat, s'ofereix una formació multidisciplinària, en la qual s'integra l'àmbit científic amb l'artístic i l'ús de les noves tecnologies per a poder desenvolupar les competències necessàries per a la professió: el coneixement i la documentació dels béns culturals, l'avaluació del seu estat de conservació i la proposta i el desenvolupament dels tractaments de conservació i restauració.

Eixides professionals

L'alumnat podrà integrar-se com a professional en l'àmbit de la conservació, restauració, gestió i difusió del patrimoni cultural, en museus, institucions públiques o empreses privades, a més de poder exercir com a professional lliure. D'altra banda, també poden optar a l'ensenyament mitjà com a docent de dibuix artístic, tècnic, arts plàstiques, etc.

Mobilitat internacional i pràctiques

La Facultat manté relacions estretes amb algunes de les més prestigioses institucions europees i americanes. És el cas de la Scuola dell'Istituto Centrale per il Restauro (Itàlia), Opificio delle Pietre Dure (Itàlia), l'Institut Royal du Patrimoine Artistique (Bèlgica), Centre de Recherche et de Restauration des Musées (França), Fachbereich Konservierung und Restaurierung (Alemanya), Instituto Nacional de Antropología y Historia (Mèxic), Smithsonian Institution (Estats Units) o l'Institut del Patrimoni Cultural (Espanya), entre d'altres.

L'alumnat tindrà l'oportunitat d'exercir les seues habilitats i competències a través de pràctiques a la mateixa Facultat, a l'Institut Universitari de Restauració del Patrimoni (IRP) de la UPV, o externament en diverses empreses i institucions de dins i fora del país.

Continuació d'estudis

Aquest grau permet l'accés al Màster Universitari en Conservació i Restauració de Béns Culturals impartit per la Universitat Politècnica de València i distingit amb la Menció de Qualitat del Ministeri.

A més, es pot accedir a qualsevol màster universitari de la UPV cursant les assignatures d'anivellació oportunes

Crédits ECTS: 240 (4 anys)


EMAS upv