- -
UPV
 

Prestigi internacional

El rànquing THE 100 Under 50 inclou per quart any consecutiu la UPV en l'elit mundial de les universitats joves

[ 30/04/2015 ]
Prestigi internacional

La Universitat Politècnica de València (UPV) es troba, per quart any consecutiu, entre les 100 millors universitats joves del món, segons el prestigiós rànquing THE 100 Under 50, que elabora anualment la revista britànica Times Higher Education (THE).


Aquesta classificació, que valora les institucions educatives d'àmbit superior més destacades amb menys de 50 anys d'existència, proporciona una visió de present i futur, ja que considera el gran potencial de les universitats emergents.


El rànquing està liderat per l'École Polytechnique Fédérale de Lausanne (Suïssa), amb 72,7 punts, seguida per dues universitats coreanes: la Pohang University of Science and Technology (Postech), amb 69,2, i el Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST), amb 68,3.


Una puntuació total de 31,1


En total, la UPV ha obtingut un global mitjà de 31,1 punts: 26 en l'indicador sobre docència; 28,1 en el de projecció internacional; 38,2 en transferència i innovació; 16,6 en recerca, i 50,7 en l'impacte (cites) dels treballs científics publicats.


Al costat de la UPV, figuren en el rànquing cinc universitats espanyoles més: la Universitat Pompeu Fabra, que ocupa el lloc 12; la Universitat Autònoma de Barcelona (29); la Universitat Autònoma de Madrid (46); la Universitat Rovira i Virgili (80), i la Universitat de Vigo (88).


Metodologia recalibrada


Per a l'elaboració d'aquest rànquing, THE valora un total de 13 indicadors englobats en cinc categories, els mateixos que utilitza per al THE World University Rànquing. No obstant això, en el THE 100 Under 50, la metodologia ha sigut recalibrada per a reflectir millor les característiques especials de les universitats més joves, i es dóna menys importància als indicadors subjectius de la reputació acadèmica.


Així, s'equilibra el fet que les institucions més longeves gaudeixen de més prestigi mundial sobre la base de la seua xarxa d'exalumnes més nombrosa, àmplia i estable, i els seus graduats tenen més probabilitats d'ocupar càrrecs de responsabilitat, tant en les universitats com en la societat en general, la qual cosa reforça la seua reputació. El THE 100 Under 50 redueix la ponderació donada a la reputació per a aportar un major pes a la resta d'indicadors objectius.


La UPV, única tecnològica espanyola reconeguda per tots els rànquings de primer nivell


Els resultats obtinguts en aquesta edició del rànquing THE 100 Under 50 reforcen el lideratge de la UPV, única universitat tecnològica espanyola que apareix sense excepció en tots els principals rànquings internacionals (Xangai, QS, THE) independentment, tant dels criteris valorats en cada cas, com de la metodologia emprada.


Més informació
Noticia UPV TV

Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv