- -
UPV
 

Jornada de Sociolingüística

Jornada de Sociolingüística

La XVIII Jornada de Sociolingüística d'Alcoi amb el tema "I nosaltres què fem pel valencià? El valencià en l'àmbit local" té lloc el dissabte 23 de març.L'objectiu de la Jornada de Sociolingüística d'Alcoi és analitzar l'ús del valencià en l'àmbit local, a través de la participació d'experts, amb experiències municipals de les agències de promoció del valencià (AVIVA) i la tasca de les entitats locals.


La Universitat Politècnica de València, juntament amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Ajuntament d'Alcoi, la Delegació d'Alacant de l'IEC, la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor, organitzen la Jornada de Sociolingüística d'Alcoi. Aquesta jornada compta també amb la col·laboració de les altres universitats públiques valencianes.


En el programa s'inclou la conferència "Els drets lingüístics en l'àmbit local", del professor Jaume Vernet, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili; una taula redona sobre "La promoció lingüística des de l'administració local: el paper de les agències de promoció del valencià (AVIVA)", i una tertúlia sobre "La societat i el valencià", conduïda per Juan Enrique Ruiz, periodista de Ràdio Alcoi SER, i amb la participació d'experts que tractaran sobre l'ús del valencià en diversos àmbits.


A més, en la jornada, es presentarà i projectarà el documental Una llengua que camina. País Valencià, a càrrec de la seua directora, Amanda Gascó, i es realitzarà una visita a l'exposició "Vicent Andrés Estellés. Cronista de records i d'esperances", situada a la sala d'exposicions del campus d'Alcoi, organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua amb motiu de l'Any Estellés.


Finalment, la XVIII Jornada de Sociolingüística es tancarà amb l'espectacle Monòlegs de valencianitat, amb els actors Rosanna Espinós, Joan Gadea i Pepa Miralles, al Centre Cultural d'Alcoi.


El termini per a inscriure's finalitza el 20 de març del 2013 (amb un preu de 20 euros, que inclou la matrícula, la documentació, el dinar i el cafè, l'entrada a l'espectacle Monòlegs de valencianitat al Centre Cultural i el certificat d'assistència), i es fa en línia a través de la pàgina web de la Jornada de Sociolingüística d'Alcoi.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Fes-te soci/a d'Esports UPV! Fes-te soci/a d'Esports UPV!
Gaudeix les seues instal·lacions, activitats i competicions per 45€ (alumnat) i 65€ (PAS/PDI) de l'1 de gener al 31 de juliol
Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV
'La Mare dels Peixos', primera òpera en valencià estrenada internacionalment, conquesta Mèxic
Adrián de Arriba i Miguel Fernández Adrián de Arriba i Miguel Fernández
Dos alumnes del MAAPUD de la UPV assoleixen un 2n premi en Europan 15 Espanya
Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial
Més de 2 milions de persones han triat ja els cursos en línia oberts i massius de la UPV per a formar-se
En el top de les universitats verdes En el top de les universitats verdes
GreenMetric situa la UPV entre les millors universitats del món en sostenibilitat
Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono... Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono...
Una selecció de la col·lecció UPV de llibres d'artista, exposada fins al 12 de gener a La Nau

EMAS upv