- -
UPV
 

"Millors connexions"

Participa en la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) i recorda que el 22 de setembre és el Dia sense Cotxes

[ 16/09/2022 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) participa, una vegada més, en la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), que enguany té com a lema “Millors connexions” i té lloc del 16 al 22 de setembre. L'objectiu és sensibilitzar sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe (tant per a la salut pública com per al medi ambient), així com informar dels beneficis de l'ús de formes de transport més sostenibles, com el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu.

Amb motiu d'aquesta celebració, i amb la finalitat de promoure un canvi de comportament cap a opcions de mobilitat sostenibles i saludables per part de la comunitat universitària, la UPV treballa, en coordinació amb altres administracions, per a la implantació d'accions a través del Pla estratègic de mobilitat sostenible de la UPV.

Vindre sense cotxe té premi

Sentim satisfacció per les dades de l'última enquesta de mobilitat sostenible, ja que el 75% de l'alumnat decideix venir a la UPV a peu, amb bici, patinet o transport públic. Si eres una d’aquestes persones, o si t'uneixes a la celebració del Dia sense Cotxes del pròxim 22 de setembre, la Unitat de Medi Ambient t'esperarà amb una sorpresa a l'entrada al campus. Recorda que, a més, aquest dia el transport públic és gratuït.

Si encara estàs pensant quina és la millor manera d'arribar a la UPV, en aquest enllaç pots veure totes les alternatives sostenibles.

Per un campus per als vianants i sense mals fums

La UPV, tal com s'indica en el seu mateix Reglament de circulació i estacionament, aspira a ser un model de mobilitat universitària saludable, segura i amb baixes emissions. És per això que els campus de la UPV són d'ús preferent per a vianants, la qual cosa significa que les bicicletes i els patinets poden conviure amb els/les vianants, sempre que s'adeqüen al pas humà.

D'altra banda, està prohibida la circulació i l’estacionament dels vehicles de motor i ciclomotors, que han de limitar la circulació als vials existents als campus i que donen accés als aparcaments habilitats amb aquesta finalitat. Per al cas de les motocicletes, s'han habilitat diferents espais per a estacionar. Pots consultar on se situen en l’enllaç següent: Plànol d'aparcaments per a motos

Notícies destacades


Més títols en l'oferta UPV Més títols en l'oferta UPV
La UPV llança tres nous màsters en l'àmbit de la sostenibilitat, les aeronaus no tripulades, i la matemàtica industrial. A més, recupera els estudis d'Enginyeria Tèxtil
Beques Santander Erasmus Beques Santander Erasmus
Pots optar a una de les 1.875 beques que s'ofereixen. El termini de sol·licitud acaba el 14 de març del 2023
EUCAIM EUCAIM
La UPV lidera la construcció del node central de la infraestructura d'imatges mèdiques de càncer més important d'Europa
Medalla Margarita Salas Medalla Margarita Salas
Alejandra Boni, investigadora d'INGENIO (UPV-CSIC), ha sigut guardonada amb aquest premi
 'El teu grau UPV en TikTok' 'El teu grau UPV en TikTok'
Guanya entrades per als millors festivals musicals publicant un video sobre un grau UPV en TikTok
Ellas hablan de ciencia Ellas hablan de ciencia
En el marc del 11F, l'Àrea de Comunicació de la UPV estrena este espai amb 11 investigadores de la UPV

EMAS upv