- -
UPV
 

Rànquing 'El Mundo'

La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia i podi nacional en fins a 13 graus

[ 22/06/2021 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és, segons el Rànquing 2021 de les 50 titulacions més demandades que publica el diari El Mundo, la millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia.

A més, la UPV és la segona universitat més destacada del país en Belles Arts, Ciència i Tecnologia d'Aliments i Enginyeria Agrícola; i figura en el podi nacional en un total de 13 graus.
En concret, a més dels 4 anteriorment citats, la UPV és la tercera universitat més sol·licitada d'Espanya per a estudiar Edificació, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Tecnologies de la Comunicació, Enginyeria Química, Arquitectura, Enginyeria Civil, Enginyeria en Tecnologies Industrials, Enginyeria Elèctrica i Enginyeria Informàtica.

La UPV, principal alternativa al domini de l'eix Madrid-Barcelona

Globalment, la UPV és la principal alternativa al domini nacional de l'eix Madrid-Barcelona. No en va, és la cinquena universitat amb major presència en el rànquing, només per davall de quatre pertanyents a la citada dupla, a més de ser la primera politècnica d'Espanya en aquest àmbit.

Quadruplica els podis de totes les altres universitats valencianes juntes

A nivell autonòmic, el lideratge de la UPV és clar. De fet, els 13 podis de la politècnica valenciana quadrupliquen els obtinguts per totes les altres universitats valencianes juntes: 3, dos de la Universitat d'Alacant (1a en Treball Social i 3a en Turisme) i una de la Universitat de València (3a en Finances i Comptabilitat).

Millor politècnica d'Espanya segons el rànquing de Xangai

Aquests reconeixements, atorgats per El Mundo, segueixen el deixant de l'aval internacional rebut per la UPV, millor politècnica d'Espanya segons el rànquing de Xangai (ARWU), considerat l'indicador d'universitats més prestigiós del món.

A més de l'ARWU -classificació mundial d'universitats pionera (la seua edició inicial va tenir lloc en 2003) que porta 16 anys seguits incloent a la UPV entre les 500 universitats de major qualitat del món, on existeixen més de 20.000 centres d'educació superior-, també els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen el nivell docent de la politècnica valenciana.

Universitat amb major impacte social i econòmic nacional i top 100 mundial per al THE

Així, en la seua edició més recent (juny de 2020), el QS World University Rànquings, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds, va situar la UPV en la segona millor posició de la seua història, 326a del món, reconeixent-la a més com a millor universitat de la Comunitat Valenciana.

El mes passat, la revista Times Higher Education (THE) va anar encara més enllà, assenyalant la UPV com a universitat amb major impacte social i econòmic d'Espanya i situant-la entre les 100 millors del món en aquest aspecte.

Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv