- -
UPV
 

U-Ranking 2020

U-Ranking 2020

La UPV repeteix com la primera d'Espanya en docència i, a més, és la millor universitat de la CV, tant en recerca com en la classificació general

[ 01/07/2020 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) continua sent la millor universitat d'Espanya a nivell docent. Així ho assegura, per segon any consecutiu, el mesurador d'indicadors sintètics d'universitats espanyoles U-Ranking, que en l’última edició assenyala així mateix la institució que dirigeix Francisco Mora com la primera de la Comunitat Valenciana en la classificació general i a nivell de recerca, a més d'en l'àmbit docent.

4a el 2018, 3a l'any passat i 2a millor universitat d'Espanya en l'actualitat

Elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), l'U-Ranking situa a més la UPV com la segona millor universitat d'Espanya en l'actualitat, continuant la seua línia ascendent dels últims anys. No en va, el 2018 ocupava la quarta posició, i l'any passat, la tercera. Al seu torn, cal destacar que, en l'àmbit de la investigació i la innovació, la UPV es troba també dins de les cinc primeres posicions nacionals.

Les deu universitats amb millor rendiment en investigació i innovació són públiques, mentre que cinc de les vuit institucions que encapçalen el rànquing de docència són privades. En tots dos casos, la UPV es consolida com una de les institucions de referència.

Un 97% del sistema universitari espanyol, analitzat

La vuitena edició d'U-Ranking, elaborada per la Fundació BBVA i l'IVIE, presenta millores metodològiques que confirmen la robustesa dels seus resultats i permeten ampliar el nombre d'universitats privades analitzades.

En aquesta vuitena edició, U-Ranking analitza un total de 70 universitats, 48 públiques i 22 privades, que representen el 97% del sistema universitari espanyol. L'estudi es basa en el seguiment de 20 indicadors diferents i la construcció de diversos índexs sintètics.

El projecte ha sigut dirigit pels professors Francisco Pérez, director d'Investigació de l'IVIE, i Joaquín Aldás, professor investigador de l'IVIE —tots dos catedràtics de la Universitat de València— en col·laboració amb Rodrigo Aragón, Inés Rosell i Irene Zaera, tècnic i tècniques d'investigació de l'Institut, i Francisco Goerlich, catedràtic de la Universitat de València i investigador de l'IVIE.

Notícies destacades


Visita-la! Visita-la!
El programa de Càtedres d'Empresa UPV estrena la seua nova pàgina web, que inclou normativa, preguntes freqüents, llistat d'existents, etc.
JARTE JARTE
Naix la primera revista d'investigació del Campus d'Alcoi UPV. El número inicial, ja disponible
Nou conveni marc Nou conveni marc
La UPV, de la mà de València Capital Mundial del Disseny 2022 a nivell cultural, científic i educatiu
La UPV, referència internacional en el disseny dels xips del futur La UPV, referència internacional en el disseny dels xips del futur
José Capmany i Daniel Pérez analitzen en 'Nature' la fotònica programable, clau per al futur de la computació quàntica i el cotxe autònom
Mednight Mednight
Universitats i centres d'investigació de la Regió de Múrcia i la CV organitzen la Nit Mediterrània de les Investigadores
Rànquing Webometrics Rànquing Webometrics
Avel·lí Corma, investigador de l'ITQ (UPV-CSIC), entre els 300 científics més influents del món

EMAS upv