- -
UPV
 

#VersionaThyssen

Marta Escrig, alumna del Grau de Belles Arts de la UPV, guanya el segon premi del concurs

[ 16/06/2020 ]

Marta Escrig, alumna del Grau de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha guanyat el 2n premi del concurs #VersionaThyssen, dotat amb 300 euros.

En la cinquena edició del certamen, el museu Thyssen-Bornemisza ha llançat una convocatòria, oberta a joves creadors d’entre 16 i 35 anys, perquè deixen volar la seua imaginació i reinterpreten un dels sis quadres seleccionats de la col·lecció de la institució. Les obres podien ser versionades mitjançant disciplines tan variades com el disseny gràfic, la il·lustració, la pintura, el collage o l'animació.

Cuina alpina

Marta, que va triar Cuina alpina, indica en el seu perfil d'Instagram que l'obra expressionista d'Ernst Ludwig Kirchner “va ser realitzada en l'estiu de 1918, durant el seu confinament voluntari en una cabanya alpina en Staffelalp, la qual cosa m'ha inspirat a realitzar la meua pròpia versió en aquest confinament obligatori”.

Sobre el seu treball, realitzat en pintura acrílica sobre cartó, l'alumna de la UPV afig: “S'estan donant noves maneres d'habitar l'espai, convertint els nostres habitatges en funció de les activitats desenvolupades; incitant al canvi de les teues accions habituals, de la teua manera d'estar i la manera de sentir; modificant, muntant”.

6 premis

Per a la present edició, #VersionaThyssen ha comptat amb els artistes Martina Matencio, Álex De Marcos i Daniel Aristizábal com prescriptors i membres del jurat, al costat d'un representant del museu i un altre de la Comunitat de Madrid. En total, han sigut atorgats tres primers premis de 700 euros i tres segons de 300, així com diversos passes d'accés preferent a la pinacoteca.

El lliurament de premis es va celebrar en un acte emès en streaming pel museu. En ell, va poder veure's una selecció de les obres presentades i gaudir de l'actuació musical de l'artista Mori.

Notícies destacades


Comunicat UPV Comunicat UPV
La institució habilitarà un model híbrid per a garantir l'estabilitat en la docència de graus i màsters del curs 2020/2021
Avatars 3D i entorns virtuals Avatars 3D i entorns virtuals
El LabLeni-I3B de la UPV facilita la detecció primerenca de l'autisme gràcies a una sala única en les universitats espanyoles
Herbicida natural Herbicida natural
Seipasa i la UPV treballen en el desenvolupament de l'alternativa eficaç i sostenible als productes sintètics que reclama el sector
QS World University Rankings 2021 QS World University Rankings 2021
La UPV obté la seua 2a millor marca històrica i se situa com a universitat més destacada de la Comunitat Valenciana i en el top 400 a nivell mundial
Entre graus i màsters Entre graus i màsters
La UPV imparteix 40 titulacions que habiliten per a exercir professionalment l'arquitectura i nombroses enginyeries
Enginyeria Aeroespacial, Elèctrica, de l'Energia... Enginyeria Aeroespacial, Elèctrica, de l'Energia...
La UPV imparteix 11 de les 20 titulacions amb major eixida professional segons l'última edició de l'U-Rànquing

EMAS upv