- -
UPV
 

Especial iGEM. Dia 2

Com en la gala dels Óscars, la Comic Con de Sant Diego o la Super Bowl, en iGEM es porta l'espectacle

[ 27/10/2018 ]

Com ocorre en la Fórmula 1, en la competició iGEM hi ha també diverses tandes d'entrenaments. Des que els aspirants es registren fins que els arriba el torn de la presentació, poden transcórrer diverses jornades intermèdies. Són, com si diguérem, les sessions lliures, una successió de sèries a la manera de la Q1, Q2 i Q3, en les quals els equips romanen en pista donant-ho tot per a aconseguir l'anhelada pole a la graella d'eixida.


La UPV porta ja dos dies calfant motors. 48 hores predicant a tort i a dret, repassant al detall la posada en escena, afinant al mil·límetre la màquina Printeria. Són ja moltes voltes de formació a dalt i a baix del saló de convencions, atenent requeriments, escoltant consells, fraternitzant sense treva amb rivals locals i visitants.


I, per fi, demà, a les 11 (hora de Boston, 17 h a Espanya), l'equip sencer eixirà a escena per a defensar el projecte realitzat en aquests últims mesos. Serà a la sala 304, en una terna de compareixences al costat de les escuderies de DLUT Xina B i Waterloo. En acabar, els jutges els acompanyaran fins a la zona d'expositors, per a interrogar-los sobre qualsevol dubte que haja quedat sense resoldre en la xarrada.


El mateix nivell que en els congressos professionals


Rodrigo Ledesma, el biotecnòleg i enginyer químic de Salamanca que coordina l'equip de l'Imperial College de Londres, opina que en la competició d'enguany hi ha molt nivell. Més que en la majoria de congressos professionals de recerca capdavantera. I tant marxandatge com en aquells. Globus, bolígrafs, piruletes, xapes, clauers, polseres, galetes, peluixos i un llarg etcètera d'articles de promoció per a intentar destacar entre tanta sobreoferta.


I és que en iGEM, com en la gala dels Óscars, la Comic Con de Sant Diego o la Super Bowl, es porta l'espectacle. El xou forma part de l'ADN dels Estats Units. Per això, no és difícil creuar-se a un estudiant disfressat de poll o d'abella. O a un presidiari amb vestit a ratlles publicitant Gelcatraz, "l'hidrogel que impedeix la fugida de bacteris". Hi ha equips que han compost un jingle, un eslògan musical del que no hi ha manera de desprendre's, i uns altres que han creat un vídeojuego de marcians.


De Kampala a Boston


I després està Alex Kyabarongo, alumne de la Universitat de Makerere a Uganda, l'únic participant africà en el concurs. Alex ha viatjat sol a Boston, a pesar que en el seu projecte han treballat altres 12 estudiants. Qüestions del pressupost. Ha arribat amb el seu pòster sota el braç, sense més bártulos ni cachivaches. En la seua presentació, ha explicat que l'experiment no va poder progressar perquè es va trencar una peça i no van aconseguir trobar recanvis en cap establiment de l'antic protectorat britànic. Ha apurat els 20 minuts de la seua xarrada .I el jurat ha quedat fascinat per la qualitat del projecte i la calidesa del seu somriure.


Conten que la Fòrmula 1 va arribar a tenir equips quixotescos com ara l'Andrea Moda, Life o Eurobrun. Romàntics, experimentals, heroics, indomables. També ocorre en iGem. Per això, ja sigues el disseny més veloç de Ferrari o la versió més desgavellada de Life, és important recordar sempre la màxima d'Aristòtil: "la dignitat no consisteix a tenir honors, sinó a merèixer-los".


Notícies destacades


Ecotrophelia España 2020 Ecotrophelia España 2020
L'equip UPV format per María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Maravilla i María Rovira aconsegueix el 2n premi amb Tuliva
Càncer de pròstata Càncer de pròstata
Desenvolupen una nova nanomedicina teranòstica més eficient i menys agressiva que la quimioteràpia convencional
"El futur de l'automòbil és eclèctic, no elèctric" "El futur de l'automòbil és eclèctic, no elèctric"
Experts internacionals auguren en THIESEL, almenys, una dècada més als actuals motors de combustió interna
Joint Beyond 5G Research Initiative Joint Beyond 5G Research Initiative
La UPV inicia amb 10 socis europeus la investigació per a dissenyar el 6G, el sistema destinat a acabar amb les estacions base de les xarxes mòbils
Meló d'Or d'Ontinyent Meló d'Or d'Ontinyent
Investigadors del COMAV-UPV treballen en la millora de la seua resistència a virosi per a millorar la seua rendibilitat i viabilitat
ARWU 2020 ARWU 2020
El rànquing de Xangai, reconegut com l'indicador d'universitats més prestigiós del món, consolida a la UPV com la millor politècnica d'Espanya

EMAS upv