- -
UPV
 

Agrotecnologia

La UPV i Frutinter creen una nova càtedra d'empresa per a la promoció i el desenvolupament sostenible de les explotacions agrícoles de la companyia

[ 13/07/2018 ]

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i l'administrador de l'empresa Frutinter, Javier Usó, han signat el document de creació de la Càtedra Frutinter, l'objectiu de la qual és la promoció i el desenvolupament sostenible de les explotacions agrícoles que la companyia posseeix al nord de la província de Castelló.

La iniciativa tindrà una durada de tres anys prorrogables i el seu director és Pedro Beltrán Medina, professor del Departament de Física Aplicada.

Nou espai per al desenvolupament de projectes universitaris sobre ús eficient de l'aigua

Segons Mora, "aquesta col·laboració obri un nou espai que permetrà potenciar les activitats orientades a l'àmbit de l'agrotecnologia i on el nostre alumnat podrà desenvolupar projectes i estudis sobre l'ús eficient i l'explotació adequada de l'aigua".

Per part seua, Javier Usó ha indicat que Frutinter "està molt sensibilitzada amb l'adequada utilització dels recursos naturals. Amb aquest conveni cerquem una solució viable a l'escassesa d'aigua o al mal ús del recurs hídric. A més, els resultats fruit d'aquesta cooperació amb la UPV poden ser extrapolables a la resta d'agricultors en general".

Tradició i qualitat

Amb més de 60 anys d'experiència, Frutinter, empresa familiar dedicada a la producció, comercialització i distribució de fruites (taronja, mandarina, meló de tot l'any i meló d'Alger) i hortalisses de temporada, és una firma a l'alça en els últims anys. Convertida en un referent del sector, la companyia té la seu central a Vila-real (Castelló) i, en l'actualitat, controla més de 1.400 hectàrees de producció.

A nivell nacional, Frutinter està present en els dos principals mercats de fruita -Mercabarna i Mercamadrid- i, a nivell internacional, els seus productes es comercialitzen a Polònia, Itàlia, França i el Regne Unit, i comencen a fer-ho al Canadà, a l'Orient Pròxim i a Centreamèrica.

Promoció i desenvolupament sostenible agrícola

Des de la Càtedra Frutinter es realitzaran diverses activitats d'interès general, des de jornades de divulgació fins a conferències, seminaris i tallers, passant per la promoció de trobades nacionals i internacionals.

Així mateix, es pretén dur a terme estudis sobre temes ambientals i s'atorgaran beques de col·laboració. Aquestes accions es realitzaran a través de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN-UPV) i el Centre d'Investigació en Aqüicultura i Medi Ambient (AQUMA), seu principal de la càtedra.

A més, com ha subratllat el director de la càtedra, Pedro Beltrán, "amb Frutinter vam crear una càtedra sostenible perquè, gràcies a aquesta, es podran optimar tots els recursos, sobretot els hídrics, a les plantacions que l'empresa té a la província de Castelló, on es realitzen estudis de modelització d'aqüífers".

54 càtedres i aules d'empresa

Després de la signatura de la Càtedra Frutinter, la UPV té 54 càtedres i aules d'empresa. Les primeres van sorgir el 1999 i, des de llavors, el programa de càtedres d'empresa d'aquesta institució s'ha consolidat, potenciant la relació entre la comunitat universitària i l'entorn empresarial, i contribuint a la formació de futurs professionals, a la transferència de tecnologia, i a la generació i difusió de coneixement.

Més informació

Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv