- -
UPV
 

QS World University Ranking

La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món

[ 07/06/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha obtingut enguany la millor classificació de la seua història en el QS World University Ranking, un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos a nivell internacional, juntament amb el de Xangai (ARWU) i el Times Higher Education (THE).

En concret, el rànquing elaborat anualment per Quacquarelli Symonds situa la UPV en la posició 310 del món. D'aquesta forma, millora 63 posicions el que era, fins avui, el seu millor resultat, l'obtingut l'any passat: 373a.

Única universitat de la Comunitat entre les 500 millors del món

La UPV és, a més, l'única universitat de la Comunitat Valenciana entre les 500 millors del món. Així mateix, en els indicadors valorats, destaca especialment en la ràtio de professors per alumne, on figura entre les 200 millors en global, concretament, en el lloc 126.

A nivell nacional, el QS World Ranking situa la UPV en la novena posició general -manté el lloc de l'any passat- d'un total de 25 que aconsegueixen situar-se en aquesta prestigiosa classificació internacional. A més, la UPV figura entre les més destacades del país en tres indicadors més: reputació empresarial i reputació acadèmica (en els quals està entre les 400 millors del món) i nombre d'estudiants internacionals.

L'última edició del QS World University Ranking, per a la qual s'han avaluat un total de 1.011 universitats de 85 països diferents, està liderada per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), que repeteix per setè any consecutiu en el primer lloc. Al MIT li segueixen les universitats de Stanford i Harvard, l'Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) i la Universitat d'Oxford.

25 universitats espanyoles

En l'àmbit nacional, 13 de les 25 universitats presents en el rànquing -entre aquestes, la UPV- han millorat els seus resultats de l'any passat. En aquest aspecte, l'autoria del QS Ranking indica que "les universitats espanyoles ascendeixen principalment gràcies a les millores introduïdes per QS en els indicadors de reputació. L'indicador Academic Reputation, que mesura les opinions de més de 82.000 acadèmics, mostra com 22 universitats espanyoles han millorat el seu rendiment".


Creat el 2004


El QS World University Ranking, que es publica amb caràcter anual des del 2004, analitza un total de sis indicadors: la reputació acadèmica, la dels ocupadors, la ràtio d'estudiants per cada professora o professor, les cites bibliogràfiques de recerques i la proporció d'alumnat/personal docent internacionals.


Més informació

Notícies destacades


Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals
Ja és 12è a nivell mundial Ja és 12è a nivell mundial
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens meteòric: tercer millor equip europeu i únic espanyol de combustió dins dels 200 millors internacionals

EMAS upv