- -
UPV
 
Què són les jornades

La Jornada de Sociolingüística d'Alcoi té lloc cada any al voltant de la relació entre llengua i societat, concretament amb l'objectiu d'analitzar i debatre sobre l'ús del valencià i aconseguir la normalitat del seu ús en tots els àmbits socials.

Per a això s'hi tracten temes actuals i interessants per a la nostra comunitat lingüística, tenint en compte també els elements teòrics i pràctics d'altres llengües minoritàries de l'estat i europees.

Els debats, diàlegs, taules redones i ponències dels experts convidats es complementen amb activitats culturals diverses com concerts, rutes, representacions teatrals, monòlegs, etc. 

En l'any 2015 es van celebrar vint edicions de la Jornada de Sociolingüística, que han fet que a hores d'ara es consolide com un referent en l'estudi de la situació social de la llengua. 

La Jornada de Sociolingüística té lloc actualment al Campus d'Alcoi de la UPV i està organitzada per la Universitat Politècnica de València, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Ajuntament d'Alcoi, la Delegació d'Alacant de l'Institut d'Estudis Catalans, la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor, amb la col·laboració de la resta d'universitats públiques valencianes.


EMAS upv